STROJ ZA GOLOVE

Bio je stroj za golove, Ćiro ga psovao, a onda je tražio da mu odrežu nogu zbog strašnih bolova

Foto: Instagram
Bio je stroj za golove, Ćiro ga psovao, a onda je tražio da mu odrežu nogu zbog strašnih bolova
24.09.2024.
u 20:19
– Nakon što sam se prestao baviti nogometom, osjetio sam strašnu bol. Po noći nisam mogao ustati iz kreveta i doći do zahoda koji je bio samo nekoliko metara udaljen. Otišao sam liječniku i molio da mi odreže nogu, ali rekao mi je da sam lud
Pogledaj originalni članak

Prošlo je 20-ak godina otkako je nogometne travnjake napustio jedan od najvećih strijelaca koji je na njih ikada kročio. Gabriel Batistuta imao je sjajnu karijeru, a najbolje godine dao je Fiorentini. U njoj je proveo devet sezona, godinama bio najbolji klupski strijelac te osvojio kup i superkup. Igrajući za Romu, osvojio je prvenstvo i superkup, a ima i mnogo individualnih priznanja.

Bio je najbolji strijelac Italije, dvaput Copa Americe, a postao je i rekorder u katarskoj ligi. Pele ga je 2004. godine proglasio jednim od najboljih živućih igrača svijeta, bio je argentinski igrač godine 1998., a godinu dana kasnije Fifa ga je proglasila trećim najboljim igračem svijeta. Uza sve navedeno, donedavno je bio najbolji strijelac u povijesti Argentine, u 78 nastupa zabio je 54 pogotka, što je nadmašio tek Lionel Messi. On je u polufinalu Copa Americe postigao svoj tada 55. gol i zamijenio legendarnog Batigola na čelu ljestvice.

VEZANI ČLANCI:

Nama je, pak, u sjećanju ostao iz 1998. godine kada je Hrvatska igrala protiv Argentine u skupini na SP–u u Francuskoj. U najavi susreta Ćiro Blažević upitan je bi li ga mijenjao za Šukera, a hrvatski izbornik za smiješkom je rekao:

– Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta – rekao je Ćiro i nasmijao novinare.

A što se s Batistutom događalo nakon završetka karijere? Završio je trenerski tečaj, ali nikada se nije uhvatio tog posla. Bio je pomalo razočaran nogometom, posebno stanjem u argentinskom nogometu, pa se povukao u osamu. Kupio je ranč i bavio se stočarstvom. No, stigli su i problemi. Naime, Batistuta je i tijekom igračke karijere imao problema s ozljedom, što ga je nastavilo mučiti i kasnije. Bol u lijevoj nozi postala je neizdrživa.

VEZANI ČLANCI:

Tada se počelo pisati kako jedan od najboljih napadača svijeta više nikad neće moć potrčati za loptom. Srećom, liječnici su uspjeli pomoći legendarnom nogometašu bez amputacije noge. Prije nekoliko godina u nogu su mu ugradili protetičko pomagalo što mu je itekako pomoglo.

– Moj problem je to što nemam hrskavicu ni tetive. Mojih 86 kilograma drže samo kosti i to je ono što je izazivalo bol – rekao je Batistuta, a onda umirio fanove diljem svijeta:

– Nakon što sam se prestao baviti nogometom, osjetio sam strašnu bol. Po noći nisam mogao ustati iz kreveta i doći do zahoda koji je bio samo nekoliko metara udaljen. Otišao sam liječniku i molio da mi odreže nogu, ali rekao mi je da sam lud – izjavio je jednom prilikom Batistuta, a Carlos Tevez svojedobno je uznemirio javnost kada je rekao da je Batistutino stanje toliko loše da ovaj ne može ni hodati.

– Srećom, danas se osjećam puno bolje nego prije tri godine – rekao je Batistuta koji radost nije donosio samo navijačima Fiorentine i Argentine već i sa svima nama koji smo uživali u njegovim majstorijama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PO
Poletarac101
20:51 24.09.2024.

Čiro je sve rekel...