Igor bišćan

Bišćan: Mandžo bez konkurencije, Jelavić Everton gura u vrh

Foto: 'Stephen PondPress Association/Pi'
Bišćan: Mandžo bez konkurencije, Jelavić Everton gura u vrh
24.12.2012.
u 12:01
Mario je bio naš najbolji igrač na Euru, a odlazak u München potvrda je da je riječ o napadaču najviše svjetske klase, kaže Bišćan
Pogledaj originalni članak

Igor Bišćan morao je iznenada otići iz Dinama, Dinamov trener Ante Čačić poslao ga je u prijevremenu nogometnu mirovinu, no duh sportaša i dalje je u njemu. Nakon ozljeda oporavio se, počeo je dobro igrati, a onda je stigao Čačićev \'pakrački dekret\'.

– I sad tu i tamo osjetim probleme ako pretjeram s igranjem tenisa, ali više ne moram piti tablete, barem sam se toga riješio – kaže Igor Bišćan koji je na razgovor o izboru najboljeg hrvatskog nogometaša stigao spreman, u telefonu si je zapisao listu svojih deset najboljih igrača. Na zaslonu je na prvom mjestu Mario Mandžukić.

I Bayern čini boljim

– Mislim da će on pobijediti u vašoj anketi. Smatram da je bio najbolji, svakako jedan od najboljih naših igrača na Europskom prvenstvu, prešao je u veliki Bayern i tamo sjajno počeo sezonu. Meni je Euro bio glavni kriterij za rangiranje igrača, velika natjecanja su posebna, a znamo da smo imali tešku skupštinu i da smo se dobro nosili s time. Zato mi je i Jelavić vrlo visoko, iskazao se u reprezentaciji, a pogotovo zato što je podignuo je Everton na višu razinu svojim golovima. S njim su se uključili u borbu za vrh, u borbu s mnogo bogatijim klubovima i klubovima engleske lige – objasnio je Bišćan.

Između Mandže i Nikice stavio je Luku Modrića, nekadašnjeg suigrača.

– Čovjek je otišao u madridski Real, to je dovoljan dokaz vrijednosti. Pogotovo u ovo vrijeme kad je ljestvica uspješnosti za dolazak u Real dosegla neslućene granice.

Donedavno je Bišćan dijelio svlačionicu s Milanom Badeljom u Dinamu. Igor je sada bivši igrač, iako je bilo nekih upita o povratku u neki od naših klubova, a Milan je iz Maksimira preselio u Hamburg.

– Stavio sam ga ovako visoko jer sad vidimo koliko je značio Dinamu, bio je najstandardniji igrač plavih, zaslužan je za ulazak u Ligu prvaka, a sad je i u reprezentaciji pokazao da se Hrvatska ne mora brinuti, da nema straha.

Mikić najbolji u Japanu

Nemalo ste iznenadili stavljajući Mihaela Mikića na popis najboljih.

- Znam da će sada svi reći da je tako zato što mi je prijatelj. I mi doista jesmo veliki prijatelji, ali istina je da ljudi ne znaju ništa o japanskom nogometu. Ja ga pratim, gledam Miku i on je tamo napravio čudo. Nije ga se ovdje ni prije cijenilo, a prije nego što je otišao iz Dinama, bio je odličan, možda i najbolji. Tada je Modrić otišao u Tottenham, a Mika u Japan. I sad s Hiroshimom drži prvo mjesto, a blizu su kraja prvenstvu, mislim da nikada dosad nisu bili prvaci. Japanci rijetko produžuju ugovore strancima, a njemu već drugi put nude novi ugovor. Nije to slučajno, on je jedan od najboljih stranaca u Japanu, te je izabran među 11 najboljih igrača Hiroshime svih vremena – zaključio je bivši reprezentativac i bivši kapetan Dinama Igor Bišćan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:01 24.12.2012.

Rakitic zasluzuje bit vislje na listi.

BV
BBB-VOJVODINA
15:53 24.12.2012.

Srna bio trebao biti bolje rangiran

Avatar nekakav
nekakav
10:49 25.12.2012.

zbilja, čime je modrić zaslužio uopće stavljanje na listu?! ah da, valjda je platio, kao i silne oglase i članke kako želi u real... nek sad preko medija plače kako malo igra.. ako ima hrabrosti. otkako modrić igra u realu, od reala ni r, u odnosu na onog prvaka prošle sezone. ozilu je uzeo nešto minutaže, i eto rezultata. mjesto na bišćanovoj listi. uspio čovjek!