PROMJENE U VODSTVU SAVEZA

Bivši ministar financija Zdravko Marić postat će novi čelnik Hrvatskog teniskog saveza

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Berlin: Poznati s tribina pratili susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zdravko Marić nakon sjednice Vlade RH o svom odlasku s pozicije ministra
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zdravko Marić u fotografijama: od prvih početaka, sjednica Vlade, ljetovanja do bicepsa s kojim je postao hit na internetu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Nasmijani Zdravko Marić dolazi na sjednicu Vlade RH koja se održava u NSK
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zdravko Marić odlazi iz Vlade na vlastiti zahtjev
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Ministar financija Zdravko Marić igra košarku na kvartovskom igralištu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zdravko Marić nakon sjednice Vlade RH o svom odlasku s pozicije ministra
25.09.2024.
u 10:07
Osim što je bio ministar financija, bio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od 2019. do 2022. godine. Doktor je znanosti s višegodišnjim radnim iskustvom u Ministarstvu financija.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je najavila odlazak s mjesta predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, Nikolina Babić dobit će muškog nasljednika na Skupštini HTS-a koja će se održati 16. listopada.

Za sada je jedini kandidat za novog predsjednika Zdravko Marić, bivši ministar financija koji je tu dužnost obavljao od 2016. do 2022. godine.

Osim što je bio ministar financija, bio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske od 2019. do 2022. godine. Doktor je znanosti s višegodišnjim radnim iskustvom u Ministarstvu financija.

U mandatu ministra financija Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika. Njegov izbor za predsjednika HTS-a je logičan jer voli igrati i gledati tenis.

Uostalom  bio je na finalu Davis cupa 2018. godine kada je Hrvatska u Lilleu osvojila trofej. Bio je i na zadnjem Davis cup meču Hrvatske kada smo pobjedom nad Litvom osigurali povratak u Svjetsku skupinu.

Zdravko Marić rekreativno igra tenis, ali se i natječe. Primjerice, igrao je završnicu ljetne lige u kategoriji Gospoda gdje je 2022. godine izgubio u finalu od Mateja Dumbovića (3:6, 0:6).

Igrao je i na turniru Stars Open Tour, najvećem turniru rekreativaca u Hrvatskoj. Riječ je o teniskom turniru u kojem sudjeluju rekreativni sportaši, a koji se održava u devet hrvatskih gradova.

Organizator ovog turnira je Silvio Marić, umirovljeni nogometaš koji je igrao za reprezentaciju Hrvatske. Zanimljivo je da je Marić 2021. godine u polufinalu izgubio opet od Mateja Dumbovića, ali ovoga puta bilo je puno neizvjesnije (6:7, 4:6).

Zadnje što je Zdravko Marić igrao je teniska liga u Veslačkoj. Kažu nam da je njegov tenis na vrlo visokoj razini za nekog rekreativca. USotalom, to potvđuje i naslov koji je Marić nedavno osvojio na prvenstvu za tenisače iznad 45 godina.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

NI
niko63
14:10 25.09.2024.

Bilo bi bolje da je preuzeo Nogometni savez, brzo bi dobili barem jedan pravi stadion.

Avatar berija1
berija1
13:01 25.09.2024.

Izvukao Hrvatsku iz Milanoviceva Smeća, spasio od bankrota.

JS
Jamili su! A zna se ko su!
13:22 25.09.2024.

Eto još jednog školskog primjera hadezeovskog nepotizma. A njihovom predsjedničkom kandidatu se navodno korupcija gadi. "Njegov izbor za predsjednika HTS-a je logičan jer voli igrati i gledati tenis." Ako je to kriterij onda i tisuće drugih prije njega zaslužuje postati predsjednik HTS-a.