ODUŠEVIO ARAPE

Bivši trener Dinama dva mjeseca zaredom najbolji trener lige, a i preporodio je slavnoga Nijemca!

Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
Bivši trener Dinama dva mjeseca zaredom najbolji trener lige, a i preporodio je slavnoga Nijemca!
10.10.2024.
u 16:00
Šef struke Al Ahlija Igor Bišćan u katarskoj Stars League proglašen je trenerom mjeseca za kolovoz i rujan
Pogledaj originalni članak

Bivši Dinamov trener Igor Bišćan (46) apsolutni je hit i otkriće u katarskom nogometu. Bišćan je, naime, kao trener Al Ahlija iz Dohe u tamošnjoj Stars Leauge dva mjeseca zaredom, u kolovozu i u rujnu, proglašen najboljim trenerom, što nikada nije uspjelo niti jednom hrvatskom treneru koji je ikada radio u Kataru. Bišćan je tako ove sezone među nadmašio i bivšega trenera PSG-a, Francuza Christopha Galtiera, na klupi vodeće momčadi lige Al Duhaila. Za usporedbu, igrački kadar Galtierovoga Al Duhaila na Transfermarktu ima tržišnu vrijednost 64.38 milijuna eura i treća je najvjednija momčad lige, dok je Bišćanov Al Ahli tek na sedmom mjestu lige od 12 klubova, s vrijednošću 13.6 milijuna eura.

Najveća zvijezda Bišćanove momčadi bivši je njemački reprezentativac, 31-godišnji Julian Draxler, koji je pod vodstvom našega trenera – preporođen! U osam nastupa ove sezone postigao je četiri pogotka i ima čak šest asistencija. U Al Ahliju igra i bivši nogometaš Rijeke i nekadašnji reprezentativac, 30-godišnji Matej Mitrović. Nakon šest odigranih kola u Stars League, vodeća momčad Al Duhail ima 15 bodova, a Bišćan je s Al Ahlijem na drugom mjestu s 14 bodova, i jedini je neporažen. Bišćan je ukupno Al Ahli vodio u devet utakmica: ima pet pobjeda, dva remija i dva poraza – oba u grupnoj fazi natjecanja u Kupu.

VEZANI ČLANCI:

U Bišćanovu stožeru dvojica su Hrvata: njegov prvi pomoćnik Ante Tomić i kondicijski trener Vedran Naglić. Bišćanu je ovo drugi trenerski angažman u arapskom svijetu. U jesen prošle godine bio je trener u saudijskom Al Shababu, u kojemu je trajao samo dva mjeseca. Dolaskom u Katar, stvari su se potpuno okrenule u njegovu korist i za sada mu ide sjajno.

Igor u trenerskoj karijeri ima naslove prvaka s Olimpijom (2018.) i Dinamom (2023.), nacionalne kupove osvajao je također s Olimpijom (2018.) i Rijekom (2019.), a s Dinamom ima i trofej Superkupa iz 2023. godine. Također, Rudeš je uveo u Prvu HNL 2017. godine. Njegov najveći krimen bilo je šokantno ispadanje s Dinamom od AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka, kada su plavi u sudačkoj nadoknadi u Ateni primili dva pogotka. Ta je dramatična utakmica bila okidač za njegovu smjenu u Dinamu i širom otvorila vrata Maksimira Sergeju Jakiroviću.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.