Međunarodni nogomet

Bjelica i Juranović upisali poraz u Bundesligi, Barca se približila Realu

Foto: Tom Weller/DPA
VfB Stuttgart - 1. FC Union Berlin
Foto: Tom Weller/DPA
VfB Stuttgart - 1. FC Union Berlin
08.03.2024.
u 23:43
Stuttgart je na svom terenu svladao Union Berlin 2:0 i tom pobjedom stigao do učinka od 53 boda, ima jedan manje od drugog Bayerna, a 11 manje od vodećeg Bayera
Pogledaj originalni članak

U prvoj utakmici 25. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je na svom terenu svladao Union Berlin 2:0. Strijelci za novu pobjedu Stuttgarta bili su Guirassy (19') i Führich (66'). Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je čitav susret za Union kojega vodi Nenad Bjelica.

Ovom pobjedom treći Stuttgart je stigao do učinka od 53 boda, jedan manje od drugog Bayerna, a 11 manje od vodećeg Bayera, dok je Union 14. sa 25 bodova, koliko imaju i 13. Wolfsburg te 15. Bochum, dok 16. Koeln, koji se nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za ostanak, ima osam bodova manje.

Nogometaši Barcelone približili su se madridskom Realu na pet bodova zaostatka nakon minimalne 1:0 domaće pobjede protiv Mallorce u prvoj utakmici 28. kola španjolskog prvenstva. Jedini gol postigao je Yamal (73') preciznim udarcem s 15-ak metara iskosa s desne strane u suprotni gornji kut. Mogla je prednost biti i veća, ali sredinom prvog poluvremena Gündogan nije iskoristio kazneni udarac.

Druga Barcelona sada ima 61 bod, dok je Real s utakmicom manje na 66, treća je Girona na 59 uz također susret manje. Mallorca je 15. s 27 bodova. Real će u nedjelju igrati protiv Celte, a Girona u subotu protiv Osasune.

Nogometaši Napolija i Torina u prvom su dvoboju 28. kola talijanskog prvenstva igrali 1:1. Oba gola postignuta su u razmaku od tri minute, Kvarachelija (61') je doveo domaće u vodstvo nakon odlične kombinacije s Mariom Ruiom, a izjednačio je Sanabria (64') sjajnim škaricama odmah po ulasku u igru. Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić odigrao je čitav susret za Torino kod kojega na klupi zbog suspenzije nije bilo Ivana Jurića.

Napoli je ostao sedmi s 44 boda, dok je Torino 10. s 38. Na vrhu je Inter sa 72 boda, 15 više od drugog Juventusa, a 16 od trećeg Milana.

U prvoj utakmici 25. kola francuskog nogometnog prvenstva Montpellier je kao gost svladao Nice s 2:1. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, Montpellier je poveo autogolom Todiba (10', ag), poravnao je Boga (12'), a Savanier (42') je s bijele točke osigurao tri boda za goste.

Montpellier je sada 12. s 26 bodova, dok je Nice peta s 40. Na vrhu je PSG s 55 bodova, devet manje ima drugi Brest.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.