TOP 100 PODUZETNIKA

Istraživanje: Bjelica je najplaćeniji čovjek u našem nogometu, evo koliko je zaradio

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek i Lokomotiva susreli se u 35. kolu Prve HNL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek i Lokomotiva susreli se u 35. kolu Prve HNL
05.07.2022.
u 09:54
Budući da nogometaši i svi nogometni djelatnici imaju status obrtnika sami moraju prijavljivati svoje prihode, oni se službeno vode kao poduzetnici, a od svih njih Bjelica je prvi na ljestvici s 10.7 milijuna kuna prihoda za 2021. godinu
Pogledaj originalni članak

Trener Osijeka Nenad Bjelica je najuspješniji i najplaćeniji nogometni djelatnik u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje koje je proveo Jutarnji list.

Prema tom istraživanju Bjelica je u društvu Top 100 najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, odnosno poduzetnika koji su ubilježili najveće prihode u 2021. godini. 

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek i Lokomotiva susreli se u 35. kolu Prve HNL

Budući da nogometaši i svi nogometni djelatnici imaju status obrtnika sami moraju prijavljivati svoje prihode, oni se službeno vode kao poduzetnici, a od svih njih Bjelica je prvi na ljestvici s 10.7 milijuna kuna prihoda za 2021. godinu.

Nije, međutim, u potpunosti sigurno jesu li ti Bjeličini prihodi isključivo ostvareni njegovom plaćom u NK Osijeku, u kojem ima manadžersku funkciju (i trener i direktor) ili je pak Osječanin nešto uprihodio i u eventualnim poslovima sa strane.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu

Što se tiče samih nogometaša koji su svoj 'kruh' zarađivali na našim prostorima, radi se o isključivo o igračima Dinama. Prvi na toj ljestvici je Kévin Théophile-Catherine (8,3 milijuna kuna), a slijede ga François Moubandje (7,4 milijuna kuna), Mislav Oršić (6,3 milijuna kuna), Dominik Livaković (6,2 milijuna kuna), Bruno Petković (5,7 milijuna kuna) te Izet Hajrović (4,4 milijuna kuna).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LL
lijepa_li si
11:31 05.07.2022.

a zato je gospodin i najglasniji!

JA
jadre
07:19 28.08.2022.

Prešo ih Hajrović ....ko plitak potok Tolika lova za manekena....ha....ha

BS
Blue_shirt
11:19 05.07.2022.

A Livaja ? Nije valjda da on zaradjuje ispod stola? Zadnji na listi je Hajrovic sa 4,4 mil kn, jeli ikome iz porezne uorave taj podatak sumnjiv? Ili oni smiju samo u kafice na obali koji za cijelu sezonu nemogu napraviti poreza kao jedan igrac. Dorh, sto se ceka, #vrime je !