Nije želio Dinamo

Bjelica se otvorio Austrijancima: Rat u Hrvatskoj bio je nepotreban

Foto: Mladen Miletić
Bjelica se otvorio Austrijancima: Rat u Hrvatskoj bio je nepotreban
20.08.2013.
u 10:45
– Hrvati su jako talentirani, a uz to su i marljivi radnici. Zbog toga se puno igrača afirmira u stranim klubovima
Pogledaj originalni članak

Trener Austrije Nenad Bjelica uoči utakmice protiv Dinama otvoreno je razgovarao s austrijskim novinarima. Pričalo se o nogometu, ali i o drugim stvarima.

– Dobro poznajem Dinamo, još dobivam puno informacija iz Hrvatske, iako tamo ne idem često. Godinama sam živio u Španjolskoj, Njemačkoj i sada Austriji. Hrvat sam i ponosan na to, ali volim raditi u Austriji, imam kuću ovdje i osjećam se ugodno. Nisam htio Dinamo u ždrijebu, ali naša prednost mogla bi biti to što Dinamo ima problema s navijačima – rekao je Bjelica u razgovoru za Kurier pa odgovorio na pitanje zašto je hrvatski nogomet bolji od austrijskog.

– Hrvati su jako talentirani, a uz to su i marljivi radnici. Zbog toga se puno igrača afirmira u stranim klubovima, a od toga profitira reprezentacija.

Jedna od tema bio je i Domovinski rat, a Bjelica se prisjetio tog razdoblja.

– U vrijeme rata igrao sam za Osijek. Grad je bio žestoko bombardiran, morali smo utakmice igrati u gostima, a ponekad nismo mogli izaći iz podruma. Često su nas autobusima dovozili na treninge jer nismo smjeli na ulice. Nije bilo ugodno, za mene je to bilo neshvatljivo. Nikada nisam razumio rat. Dvadeset godina poslije i dalje osjećam da je bio nepotreban, da nikome nije ništa donio, to krvoproliće nikada nisam shvaćao.

>>Bjelica: Pa i Dinamova klupa vrijedi milijune...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.