Održao mu lekciju

Bjelica: Žao mi je Krune, ali ja sam znao da ću slaviti ako napadnem

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Bjelica: Žao mi je Krune, ali ja sam znao da ću slaviti ako napadnem
22.08.2013.
u 21:12

Od kvalitetnoga tijesta Krunoslav Jurčić nije znao ispeći jestiv kruh
Pogledaj originalni članak

Kakav je to apsurd! Zadnje dvije godine, s prosječnom momčadi, Dinamo je ulazio u Ligu prvaka, a sad, kad napokon ima igrački potencijal i za ozbiljnije stvari od pukoga sudjelovanja u skupini Lige prvaka, sad je na rubu eliminacije i neulaska u elitu! Žalosno je što trener Krunoslav Jurčić nije znao od kvalitetnoga tijesta ispeći jestiv kruh...

Bjelica: Žao mi je Jurčića...

– Žao mi je što je Jurčić smijenjen baš nakon naše utakmice, nešto me \"šarafi u želucu\" i ne osjećam se zbog toga baš najbolje – korektno nam je Jurčićevu smjenu komentirao Nenad Bjelica, trener bečke Austrije, koji je održao pravu taktičku lekciju svome sad već bivšem kolegi na Dinamovoj klupi.

Sve ono što Bjelica jest i što je napravio s Austrijom, Jurčić nije učinio s Dinamom! U Dinamovoj se igri ne vidi ni organizacija ni disciplina, Dinamo ne izgleda kao momčad i protiv austrijskog se prvaka bilo nemoguće \"švercati\" na pojedinačnu kvalitetu, kao sa slabijim suparnicima u domaćem prvenstvu, te u dva pretkola Lige prvaka.

– Dinamov je najveći problem što ne zna igrati kad ga netko napadne, jer ga nitko i ne napada u hrvatskom prvenstvu! Kad smo to učinili početkom drugoga dijela, plavi su bili zatečeni, nisu očekivali da ćemo ih na njihovu travnjaku tako iznenaditi – govorio je Bjelica.

I to je dokaz loše Jurčićeve pripreme utakmice. Govorio je, naime, da će se Austria isključivo braniti, no očito je loše prostudirao snimke utakmica bečkoga kluba. Neoprostivo je da se Dinamo posve raspao u 60. minuti, nakon nekoliko napada Austrije, nevjerojatno je da jedna ozbiljna momčad, što bi Dinamo morao biti, može tako potonuti i izgubiti se u mračnom tunelu bez izlaza.

Promašeni eksperimenti

Nikad nećemo shvatiti eksperiment s Fernandesom u sredini napada. Dva mjeseca ponosno se ističe da je Dinamo napokon u Soudaniju i Fernandesu dobio moderne i brze bočne igrače, sklone traženju prostora i bijegu u dubinu, a onda Jurčić sam sebi \"odreže krilo\" i tamo postavi Čopa, koji na toj poziciji igra silom prilika!? I Bjelica je Dinamove bokove detektirao kao najveću opasnost, pa kad je vidio Fernandesa u sredini, samo se široko nasmijao...

Kad igru jedne momčadi vode srednji braniči, onda je to znak da mnogo toga \"ne štima\". A Šimunić i posebno Addy imali su najviše loptu u nogama, Dinamov je vezni red opet bio bezidejan i spor, pa je jasno da onda ni udarne igle plavih na bokovima nisu mogle doći do izražaja. I moglo bi se unedogled nabrajati što sve nije valjalo, ostaje upitno tek što se to može promijeniti u samo nekoliko dana do uzvrata u Beču?

>>Austrijanci hvale Hrvate, Jurčića prozvali neurotičnim likom

Pogledajte na vecernji.hr