SPAŠAVA PLAVE

Bjelici će u Dinamu biti teže nego prije. Bez vremena za pripreme, slijede mu prijelomni trenuci

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Dinamo susreli se u 30. kolu Prve HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo izdominirao u drugom poluvremenu i odnio pobjedu protiv Osijeka s 5:2
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova
27.09.2024.
u 12:30
Bjelica je u ovom trenutku zacijelo najbolji izbor baš zbog poznavanja maksimirske supstance, sigurno je već analizirao i igrače u ovim danima kad ga se spominjalo kao kandidata i dolazi spreman
Pogledaj originalni članak

Nestale su sve prepreke na putu Nenada Bjelice do trenerske klupe Dinama, u srijedu je usmeno dogovorio raskid ugovora s Union Berlinom, što Nijemcima nikako nije teško palo jer su se riješili njegove plaće, a jučer ujutro stigao je i pismeni raskid ugovora s bundesligašem i Bjelica je postao slobodan trener te je mogao potpisati ugovor s Dinamom, što je i učinio jučer poslije podne te odradio prvi trening s momčadi u 18 sati. Dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora.

Tijekom jučerašnjeg dana “peglali” su se zadnji detalji dvogodišnjeg ugovora s plavima, a danas bi se Bjelica ponovno trebao pojaviti pred novinarima u Maksimiru. Prema našim izvorima, zajedno sa stožerom trebao bi godišnje koštati 2,5 ili tri milijuna eura, upravo je još konačno definiranje stožera bilo na jučerašnjem dnevnom redu, a može se očekivati da ću u njemu biti Nino Bule, vjerojatno analitičar Osmanović i Bjeličin sin, no vidjet ćemo što su plavi dogovorili sa svojim novim strategom.

Najbolji izbor u ovom trenutku

Bjelica je na svoje prvo “bračno” putovanje s plavima krenuo 2018. godine, doveo je dosta igrača, imao i kvalitetu u Maksimiru koju je još pojačao dolascima. I napravio je odličan posao, uvjerljivo uzeo naslove prvaka, a s plavima je napravio konačni, dugo očekivani iskorak u Europi i plavi su konačno nakon 49 godina igrali u europskom proljeću.

GALERIJA Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

Foto: Angel Rivero
Madrid: Luka Modrić preuzeo je novi sponzorski Audi Q7 Sport
Foto: Harry S. Stamper/EXPA
Madrid: Luka Modri? isprobao svoj novi audi
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Luka Modri? s obitelji posjetio suprugu Vanju koja je jutros rodila sina
Foto: PABLO MORENO
Madrid: Luka Modrić automobilom se odvezao u bolnicu na pretrage
Foto: Tik Tok
Modrić Bentley
Foto: Real Madrid Twitter
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: promora.com
Novi dom Luke Modrića
Foto: Grgo Jelavic/24sata
ARHIVA - Dubrovnik, 2009. Luka Modri? uživao s djevojkom Vanjom Bosni? na jet skiju

Bjelicu čeka raštiman plavi orkestar, ali držimo da u njemu ima dovoljno kvalitetnih “violina” kako bi taj orkestar izašao iz kakofonije i zasvirao pitke nogometne note. Bjelica sad ne dolazi s pripremama iza sebe, prijelazni rok je zaključen i morat će od kadra koji ima složiti momčad koja će pobjeđivati u HNL-u, a u nastavku, u sedam utakmica Lige prvaka, bar malo sprati ljagu sa sramotnog 2:9 poraza od Bayerna.

Bjelica je nakon Dinama bio u Osijeku, s njim se taj klub borio za naslov prvaka, na kraju je bio drugi što je Osječanima najbolji rezultat u povijesti. Istina, imao je i ispadanje od Kyzylzhara, imao je i punu slobodu u sportskom sektoru i doveo brojne igrače, no onda se zakačio s klupskim vodstvom i morao je otići. Potom nije dugo izdržao u Trabzonsporu, kao ni na posljednjem poslu u Union Berlinu. Bjelica je jedine trofeje osvojio s Dinamom, trener je koji iza sebe ima najviše europskih utakmica, koji je igrao s tri kluba u skupinama Lige prvaka, koji je u europskim utakmicama bio vrlo uspješan.

Bjelica je u ovom trenutku zacijelo najbolji izbor baš zbog poznavanja maksimirske supstance, sigurno je već analizirao i igrače u ovim danima kad ga se spominjalo kao kandidata i dolazi spreman. Doduše, sad dolazi u drukčije postavljen klub, s novim vodstvom, sigurno neće imati ovlasti kao u prvom mandatu, a nikako ne one koje je imao u Osijeku. No Bjelica ima i čvrstu ruku koja je sad potrebna plavoj svlačionici, ali kad treba, zna biti i prijatelj igraču, a dobar je i psiholog da bi znao procijeniti kome treba “bič”, a kome “mrkva”.

Petka slao i na tribinu

Posla ima puno, a vremena jako malo jer u subotu dolazi Lokomotiva, a novo posrtanje u HNL-u bio bi ozbiljan udarac Dinamu, ali i Bjelici na startu novog mandata, stvorio bi se već ozbiljan bodovni zaostatak koji ne bi bio ugodan koliko god je još prva četvrtina prvenstva. A onda dolazi užasno neugodni i okomiti Monaco 2. listopada. Bjelica tako neće imati puno ozbiljnih taktičkih treninga, može tek pričom podignuti igrače, razbuditi ih i od kadra koji ima pokušati složiti ono najbolje za nastavak sezone. Zadaci će mu biti slični onima iz prvog maksimirskog mandata, složiti natjecateljski jaku momčad. Zbog krize rezultata i igre to je prioritet u ovom trenutku, bar dok sve ne krene u željenom smjeru, manje će se voditi briga o razvoju mladih. Tek bi trebao od Baturine dobiti novi napredak, ili bar povratak na igre kojima je donedavno oduševljavao. Slično je napravio s Danijem Olmom, koji je kod Bjelice dosegnuo visine koje su ga lansirale u europsku elitu. Kod Bjelice sigurno neće biti šetnje po terenu i taktične nediscipline, tko bude izvan tih tračnica, završit će na parkiralištu, na klupi ili tribini, kao što je to u prvom mandatu znao iskusiti pojedini igrač, pa i Bruno Petković, koji je pod Bjelicom igrao najbolji nogomet. 

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

BILA JE USPJEŠNA PJEVAČICA

Udala se s 15, a umrla s 22 godine u strašnoj nesreći: O jezivu braku nije htjela pričati ni s majkom, a prošla je pakao

Aaliyah Dana Haughton, poznatija samo kao Aaliyah, imala je samo 22 godine kada je preminula i bila je na dobrom putu da postane broj jedan kad je riječ o karijeri. Zvali su je kraljicom urbanog popa i princezom R&B-ja. Važna osoba u njezinu životu bio je tada već planetarno popularan glazbenik R Kelly, a danas svima poznatiji kao seksualni prijestupnik povezan s maloljetnicama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.