Izostavio zvijezde

Blago Scolariju! Ne idu na Hrvate, a na tržištu vrijede 160 milijuna eura

Foto: 'Big Pictures/PIXSELL'
Blago Scolariju! Ne idu na Hrvate, a na tržištu vrijede 160 milijuna eura
08.05.2014.
u 22:54
– Ne možemo govoriti o Neymaru kao vođi. Morat ćemo računati na Freda ili Thiaga Silvu koji imaju osobnost – dodao je Pele
Pogledaj originalni članak

Pogledajte kakav si luksuz može dopustiti brazilski izbornik Scolari, da na popis na SP ne uvrsti igrače ukupne vrijednosti više od 160 milijuna eura! Ova momčad možda nema snagu za svjetskoga prvaka, ali teško da u Brazilu ne bi vidjela barem četvrtfinale.

Primjerice, na popisu nema standardnih braniča madridskog Atletica, Mirande i Filipea Luisa kao ni 20-godišnjega stopera PSG-a Marquinhosa, dečka za kojeg su Katarci iskrcali Romi čak 31,4 milijuna eura. Tako Scolari neće na SP-u upariti dvojicu stopera iz istoga kluba, Thiaga Silvu i Marquinhosa, nego mu je u prvom planu, uz Thiaga, čupavi Dante. U toj megamomčadi, koja 12. lipnja otvara SP protiv Hrvatske, možda neće biti mjesta ni za Davida Luiza...

– Scolari je dobro izabrao. Bio je konzistentan i nije nam priredio nijedno iznenađenje. Možda su se igrači poput Robinha i Kake trebali naći na popisu, a opet, ne znam koga bih izbacio da bih napravio mjesta za njih - rekao je slavni Pele.

Pritom je okrznuo i Barceloninu zvijezdu...

– Ne možemo govoriti o Neymaru kao vođi. Morat ćemo računati na Freda ili Thiaga Silvu koji imaju osobnost – dodao je Pele.

Najzastupljeniji su na popisu igrači Chelseaja (Luiz, Ramires, Willian i Oscar), a samo šestorica od 23 izabranika već su bila na Svjetskom prvenstvu. Manje su “recidivista” imali samo 1978. godine, petoricu. Da Scolari više vjeruje iskusnijima (slučaj Marquinhos), potvrđuje i podatak da su, i na trećemu SP-u zaredom, Brazilci u prosjeku stariji od 28 godina. I još jedna iz rubrike trivijalnosti, a vezana je za Brazilce: Jo iz Atletica Mineira može postati prvi nogometaš na SP-u čije prezime ima samo dva slova.

Kovačev skaut Mario Cvitanović pozorno prati svaki Scolarijev korak, kao i izvedbe njegovih igrača. Tako će Cvitanović već 3. lipnja biti u brazilskom Goianiju, na prijateljskoj utakmici Brazil – Panama, a 6. lipnja gledat će sraz Brazilaca i Srba u Sao Paulu.

Sastav igrača koje je izbornik odbacio uoči SP-a:

Diego Alves (Valencia) -  Rafinha (Bayern), Miranda (Atletico), Marquinhos (PSG), Adriano (Barcelona) - Kaka (Milan), Coutinho (Liverpool), Leiva (Liverpool) - Moura (PSG), Pato (Sao Paulo), Robinho (Milan)

>>Poslušajte službenu himnu 'Uvijek vjernih' za SP: 'Hrvatska'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SL
slim10
09:34 09.05.2014.

12.06.2014.....pisat ce se o Hrvatima....

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
07:23 09.05.2014.

Kakve veze ima naslov sa tekstom ispod "NIKAKVE" !!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:26 09.05.2014.

Cuj "vrijede 160 milijuna eura", a samo Neimar vrujedi vise od 100 milijuna eura?