Samo za Večernjak

Blanka ekskluzivno: Treniram žešće nego ikad da ne poludim!

Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
Blanka ekskluzivno: Treniram žešće nego ikad da ne poludim!
10.10.2012.
u 07:34
– Mirovina? 
Ma kakvi! Želim još dva olimpijska ciklusa, do 37. kao Babakova – kaže naša ponajbolja atletičarka.
Pogledaj originalni članak

Blanku Vlašić (28) vidjeli smo ovaj vikend s pištoljem u ruci. Ne, nije po bolnicama naša visašica tražila krivca za ono što joj se dogodilo, za ozljedu i bakteriju koje su joj onemogućile nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Došla je u Zagreb da bi dala znak za početak Večernjakova maratona, ali i da bi se na štandu svog Adidasa družila s poklonicima. A njih je još jako puno... U ekskluzivnom razgovoru koji nam je omogućio upravo Adidas, priznala je da joj proteklih mjeseci nije bilo nimalo lako.

– Dođe mi da lupam glavom o zid. Već je listopad, a ja se još nisam potpuno oporavila od operacije na kojoj sam bila potkraj siječnja i za koju su mi rekli da ću se od nje oporavljati samo dva mjeseca. Bez obzira na to što mi je ova godina bila najteža u karijeri, jedna velika emotivna noćna mora, gledajući iskustveno neću je tek tako odbaciti. Trenirala sam više nego ikad, češće nego ikad i to me spasilo da ne poludim. Inače bih previše razmišljala o tome zašto ne skačem. Teško je naći krivca, neke se stvari dogode i za njih postoji pravi razlog, on će se pokazati.

Koliko god to zvučalo čudno, može li vam ta ozljeda, koja vas je izbacila s OI, u motivacijskom smislu produljiti karijeru?

Ne volim sapunice

– Svakako. Puno sam o tome razmišljala, čak mi je i tata rekao nešto u tom stilu. Nakon 10 godina svojevrsne monotonije, kažu da je ponekad dobro napraviti korak unazad da bi se napravilo dva naprijed. Motivacijski sam luđa nego ikad, kao da sam na početku karijere i sve što ću napraviti doživjet ću kao da mi je prvi put, a to je isto blagoslov. Doduše, zaista ću se moći radovati tek kada prvi put skočim a da me ništa ne zaboli, kada osjetim da sve prolazi, da je gotovo.

Koliko biste još godina željeli nastupati?

– Želim još minimalno skakati dva olimpijska ciklusa. Na OI 2020. imala bih 37 godina. Inga Babakova skakala je s toliko. No, možda moje tijelo neće moći podnositi napore za četiri godine, a možda ću se sa 40 osjećati kao da imam 30. Postoje ljudi koji su i poslije 40. skakali visoko, ali i oni koji nakon 30. nisu to više mogli.

Cijeli ekskluzivni intervju s Blankom Vlašić pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede. Što sve čita, koje filmove gleda, kakva vina voli...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Učitelj
07:48 10.10.2012.

naša ponajbolja atletičarka? morala se naći nova formulacija sad kad više nije najbolja, ha ha ha

Avatar Topgen
Topgen
10:26 10.10.2012.

Blanka , vrati se , zacepi gubice svim ovim zlobnicima. Znam da mozes.