SP U DOHI

Blanka: Ispod časti mi je govoriti o filmu

Foto: AFP
Blanka: Ispod časti mi je govoriti o filmu
11.03.2010.
u 19:26
Blanka je prva favoritkinja za zlato u Dohi, jer je Njemica Ariane Friedrich, europska dvoranska prvakinja, otkazala nastup zbog ozljede koljena.
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić i Jelena Isinbajeva u četvrtak ujutro su se predstavile novinarima uoči nastupa na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje u petak počinje u Dohi. Blankin otac i trener Joško Vlašić uvjerava nas da Blanku nije uzdrmala priča o lažnom pornografskom uratku.

Peking kao upozorenje

– Ma, sve je u redu. Da je to bila istina, posljedice bi vjerojatno bile puno veće. Ovako to treba shvatiti kao lošu šalu.

– Hoće li ta neslana šala utjecati na Blankin današnji nastup u kvalifikacijama?

– Neće. Smirena je i koncentrirana. Jest da ju je dan prije sve to malo kopkalo, čovjeka takve stvari navedu na razmišljanje.

– Hoćete li slučaj istražiti ili možda nekoga tužiti?

– Trenutačno ne znam. Vidjet ćemo kad se vratimo. Sada se trebamo posvetiti natjecanju, a provokaciju nastojati zaboraviti – zaključio je Joško.

Blanka je o svemu kazala:

– Ispod časti mi je uopće i razgovarati o tome, ali dobro. Bio je to veći šok za moju obitelj i prijatelje nego za mene. Bez obzira na to što sam o tome malo razmišljala, neće mi to omesti koncentraciju. Nisam ljutita, ali kad se vratim u Split posavjetovat ću se sa svojim odvjetnikom – rekla je Blanka.

– Budući da se Ariane Friedrich ne natječe, put do zlata je otvoren?

– Samo ne spominjite zlato. To se čak ni ja ne usudim reći. Odmah se sjetim Pekinga, ali i Berlina gdje je Isinbajeva bila velika favoritkinja, a na kraju uopće nije osvojila ni medalju. Važno mi je da ta dva sata u finalu budem raspoložena i rezultat će doći – rekla je Blanka, koja je prvi naslov osvojila 2008. u Valenciji skokom od 2,03 metra, a iste godine osvojila je i naslov svjetske prvakinje na otvorenom u Osaki.

Za razliku od nastupa na europskim dvoranskim prvenstvima, na kojima još nema medalju, na svjetskima je dosad osvojila tri medalje. Ima kompletnu kolekciju - zlato (Valencia), srebro (Moskva) i broncu (Budimpešta). Kvalifikacije skoka u vis su sutra u 7.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Finale kad obično spava

– Navikla sam u to vrijeme trenirati, pa mi to neće biti problem – rekla je Blanka.

No, problem bi joj mogao biti subotnji finale koji je na rasporedu u 15 sati, u vrijeme kada Blanka obično spava.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:30 11.03.2010.

bravo blanka!!!! nedaj da te jadnici ometaju!!!

PG
praseca gripa
22:56 11.03.2010.

Ovdje su smutljivci naletili na tvrd orah. Nije im Blanka Vlasic Severina(Boze mi oprosti sto tako nesto izustih,tj.sto ova dva imena dovedoh u bilo kakvu blizinu) da bi je sad mogli rastezat i blatit. Ja bih samo rekla ono sto mi sad pade na pamet: Uzalud vam trud sviraci!

KR
kripton
22:49 11.03.2010.

ne daj da te jadnici ometaju u skakanju,Janica je kraljica