DUGA PAUZA

Blanka: Prvi put ne boli ništa, vraćam se

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Blanka: Prvi put ne boli ništa, vraćam se
17.02.2014.
u 09:09
– Istina je da nisam znala što očekivati. Opet, koliko sam bila sigurna da mogu preskočiti 1,94 metra pokazuje činjenica da sam namjerno propustila visinu 1,92 metra. I na 1,94 metra sam imala potrebnu visinu, no velika želja mi je malo poremetila tehniku – rekla je Blanka.
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to što na dvoranskom mitingu u Göteborgu nije preskočila 1,94 metra, što je norma za svjetsko dvoransko prvenstvo, Blanka Vlašić nastupit će u Sopotu. Da bi nastupila na svjetskom dvoranskom prvenstvu, ne treba skočiti normu ni u Pragu, 25. veljače.

Nisam znala što očekivati

– Pa ne vrijede norme za svjetsko dvoransko prvenstvo samo dva mjeseca, koliko se skače u dvorani. Norma vrijedi godinu dana tako da Blanka ima preskočenih 1,94 metra na otvorenome iz prošle godine. Dakle, sto posto je da će Blanka nastupiti na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu koje počinje 8. ožujka bez obzira kakav rezultat ostvarila u Pragu – rekao je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Blanka sigurno nije očekivala ovakav rezultat nakon sedmomjesečne stanke, nakon što nije bila na zaletištu 210 dana, koliko je precizno izračunao Joško, njezin otac i trener.

– Istina je da nisam znala što očekivati. Opet, koliko sam bila sigurna da mogu preskočiti 1,94 metra pokazuje činjenica da sam namjerno propustila visinu 1,92 metra. I na 1,94 metra sam imala potrebnu visinu, no velika želja mi je malo poremetila tehniku – rekla je Blanka. Ono što sve zanima: osjeća li bolove nakon nastupa?

– Ne. Nikakve. I jako sam sretna zbog spoznaje da se osjećam dobro – istaknula je hrvatska visašica.

I danas ima tremu

Sad kad je prošlo ovo prvo natjecanje koje je, bez obzira na njezinih 30 godina i puno iskustva, ipak donijelo određenu pozitivnu tremu, sljedeći nastup bit će lakši. I zato u Pragu treba očekivati puno bolji rezultat.

– Dobro sam radila u pripremnom razdoblju, malo je nedostajalo više skokova. Rezultati bi se trebali vidjeti, ako ne prije, onda u sezoni na otvorenome. Nemojte misliti da se lako vratiti nakon duge stanke. Uporna sam i ne odustajem bez obzira koliko ‘strašno’ zvuči rezultat iz Göteborga – kaže Blanka.

>> Blanka se vratila i osvojila četvrto mjesto, Ana Šimić druga

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.