VEČERNJI U NEW YORKU

Blanka u rozoj dekici: Srce mi je govorilo - možeš ti to!

Foto: Reuters/Pixsell
Blanka u rozoj dekici: Srce mi je govorilo - možeš ti to!
26.05.2013.
u 17:14
- Dok sam skakala prisjetila sam se svojih početaka, osjećala sam se kao da mi je prvo natjecanje - rekla nam je Blanka Vlašić u New Yorku
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić je u New Yorku nakon prvog pokušaja preskočila 194 centimetara i pobijedila na trećem mitingu Dijamantne lige.

- Sretna sam, ne mogu riječima opisati kako se dobro osjećam. Hladno je, kišno, nisam se mogla dobro zagrijati, vremenski su uvjeti kao zimski ali srce mi je govorilo- idi naprijed, ti to možeš - izjavila je Blanka za Večernji list nakon pobijede zamotana u svoju roza dekicu trpeći bol u nozi i žureći se presvući u toplu odjeću.

Bog je bio uz mene

- Molila sam se Bogu da bude uz mene, ovo je moj novi početak i hvala svima na podršci. Dok sam skakala prisjetila sam se svojih početaka, osjećala sam se kao da mi je prvo natjecanje. Vidjeli ste koliko je vjetar puhao i bacao letvicu a od kiše je teren bio natopljen, morala sam se nakon svakog skoka oblačiti, zagrijavati, pa opet svlačiti. Nenormalni su to uvjeti ali sad je gotovo i samo se pitam da li ću ujutro morati zvati trenera u sobu i vikati - Bojane, Bojane, boli noga, ne mogu ni do toaleta! Daj Bože da tako ne bude! Osjećala sam svaku stanicu moje noge dok sam skakala i bilo bi idealno da su vremenski uvjeti bili bolji ali tu je pobjeda i sada je samo važno da sam se vratila u natjecateljsku formu - zaključila je Blanka.

Publika na stadionu je skandirala njeno ime a predstavnici hrvatske zajednice i Generalnog konzulata RH u New Yorku čestitali su Blanki Vlašić na uspjehu i promicanju hrvatskog imena.

Jača i od olimpijskog srebra

Naša je skakačica bez ijedne pogreške preskočila sve visine do 197 centimetara (178, 180, 185, 188 i 191, 194) što joj je bilo dovoljno za pobjedu. Nakon toga ostala je sama na zaletištu, a pokušala je i preskočiti letvicu postavljenu na 197 centimetara, ali ju je triput rušila. Prije toga je treneru dobacila - idemo pokušati na dva metra jer je ponesena uspjehom prvih skokova bila ona stara Blanka, spremna za nove izazove i samouvjerena. Upravo je to najvažnije za njen nastup u New Yorku jer je prebrodila tremu novog početka, pokazala svima da je fizički i psihički spremna i pred njom je sada novo natjecanje idućeg mjeseca u Rimu. Druga je bila Šveđanka Emma Green, a treća Brigetta Barrett, olimpijska doprvakinja.

Nakon prvog uspješnog skoka u 13.20 sati po američkom vremenu Blanka je izgledala zadovoljno i počela je komunikaciju s gledateljima među kojima je bila velika grupa Hrvata. Oni su rastvorili hrvatsku zastavu da bi Blanka vidjela gdje su smješteni pa ih je nastavila pozdravljati tijekom cijelog natjecanja. Prepoznala je i nekoliko dragih prijatelja iz New Yorka među kojima je bio i bivši tenisač Mario Ančić. U trenutku kad je od sreće i zaplesala preskočivši 1.90 centimetara izgledalo je da više ništa ne može zaustaviti našu Blanku na putu prema pobijedi i još važnije uspješnom povratku na sportsku scenu. Pogledom je stalno tražila trenera Bojana Marinovića koji je bio smiren i uvjeren da Blanka može pobijediti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.