suze za medalju

Blanka Vlašić: Ne bi bilo loše imati stan u Dohi

Foto: AFP
Blanka Vlašić: Ne bi bilo loše imati stan u Dohi
14.03.2010.
u 22:02
- Ne bi bilo loše ovdje imati stan, pa da mogu pobjeći od svakidašnjice. Ovdje mi je zaista lijepo - Blankini su dojmovi iz Dohe.
Pogledaj originalni članak

Šest nastupa, šest pobjeda, ni jedan skok ispod dva metra i zlato na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi – sažetak je nastupa Blanke Vlašić u dvoranskoj sezoni. Da se u jednom trenutku nije razboljela, imala bi i dva nastupa više.

– Ovako je ispalo još bolje. Od nastupa do nastupa imala sam po tjedan dana odmora, što prije nije bio slučaj. A opet, sad kad sam došla u dobru formu sezona je završila – rekla je Blanka.

Pobjedom u Dohi je zadovoljna, možda ne i rezultatom (2,00 m).

Lakše je "napadati"

– Kada sam postala svjesna da sam obranila zlato, tijelo više nije slušalo. Sad tek vidim koliko je teško biti favorit. Mislila sam da će s godinama biti sve lakše, ali nije. S godinama je došlo iskustvo, a još uvijek ostaje napetost, strah od kikseva. Da, puno je lakše nekoga "napadati" nego da ostale jure mene – kazala je Blanka.

U Dohu nije došlo nekoliko kvalitetnih visašica?

– Sve koje nisu došle time samo dokazuju da nisu spremne.

U Dohi joj je toliko lijepo da ovdje ne propušta ni jedan miting. Možda razmišja o kupnji stana?

– Čula sam da su jeftini, ha ha! Ne bi bilo loše ovdje imati stan, pa da mogu pobjeći od svakidašnjice. Ovdje mi je zaista lijepo. Došla sam ranije pa sam se pet dana sunčala i kupala. Lijepo je meni i doma, ali znate kako je, dok obiđem sve prijatelje..., a imam sto obaveza, pa nemam mir kakav imam ovdje.

U Dohi je dobila i novi nadimak.

– Bojan, moj trener, prozvao me "velika bjelkinja". Kada smo hodali po gradu svi su me u čudu gledati zbog visine – rekla je Blanka.

Sada slijede tjedni odmora.

– Imam ja već obaveza. Moram prvo popraviti zub, osmicu. Malo me bolio pa kad sam otišla k zubaru rekao je da ga mora izvaditi. Nisam dala. Izvadio je samo živac i sad ga želim popraviti.

Hoće li uskoro u Zagrebu bodriti svog prijatelja Putnika na EP-u u bilijaru?

– Zvao me da dođem. Vidjet ću, možda navratim.

Gdje si naučila španjolski, s obzirom na to da si sjajno prevodila ono što je Beitia govorila na konferenciji za novinare?

– Na natjecanjima. Samo, ne znam baš govoriti španjolski, ali ga razumijem.

Ove sezone triput si napala svjetski dvoranski rekord. Nakon neuspjelih pokušaja u Splitu i Banskoj Bistirici, tvoj pogled bio je luđački.

Luda za rekordom

– Točno. Poludim kad znam da sam bila blizu. To sad nisu samo pokušaji na toj visini, to je ozbiljan napad na letvicu. No da bi se srušio svjetski rekord, mora se poklopiti puno stvari. Lani u Zagrebu kada sam preskočlila 2,08 sve je bilo idealno. To mora biti neki miting na kojem sam opuštena, gdje nema pritiska kao na Svjetskom prvenstvu.

Sezona na otvorenome nudi dosta nastupa. Tu je Dijamantna liga, miting u Zagrebu, Kontinentalni kup u Splitu, ali i EP u Barceloni. Što se tiče europskih prvenstava, Blanka nema ni jednu medalju.

– Ne opterećujem se time. U Münchenu sam bila premlada za medalju, a u Göteborgu sam s preskočenih 2,01 ostala bez nje. Ne bih mijenjala ni jednu svjetsku medalju za europsku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kajinx
23:57 14.03.2010.

Blanka, zapamti; nema Splita do Splita !

RA
razočarani1
23:52 14.03.2010.

blanka bar tebi nije to problem...............