ATLETIKA

Blanka Vlašić sedma

12.07.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

RIM - Blanka Vlašić nastavlja sjajni niz skokova u ovoj sezoni. Na trećem mitingu Zlatne lige u Rimu Blanka je preskočila 1,97 metara i osvojila sedmo mjesto. Ispred Blanke je bilo pet skakačica koje su također preskočile 1,97 metara, ali je naša najbolja visašica imala više rušenja (jedno na 1,90 i dva na 1,97 metara). Ponovno je Blanka napala visinu od dva metra, ali ovaj put nije išlo.

U igri za nagradu od milijun eura i dalje su nakon tri mitinga ostale Maria Mutola i Chandra Sturrup. Njih dvije su nanizale i treće pobjede u utrkama na 800, odnosno 100 metara. U Rimu je postignuto osam najboljih rezultata sezone.

U utrci na 100 metara Chandra Sturupp trčala je debelo ispod 11 sekundi. Povratnica na 1500 metara Ruskinja Olga Jegorova pobijedila je usprkos guranju u samom finišu utrke, istrčavši također najbolji rezultat sezone. U zadnjem šestom nizu troskoka Kubanka Yamile Aldama doskočila je do 15,29 metara. Naravno, to je bio pobjednički i najbolji rezultat sezone. Jasno, i jedini skok u Rimu dulji od 15 metara. U utrci na 400 metara Australka Jana Pittman bila je uvjerljiva i najbrža ove sezone.

U konkurenciji atletičara do najboljih rezultata sezone stigli su El Guerrouj, Roman Mesnil koji je u skoku s motkom pokušao preskočiti i šest metara, ali nije uspio, Bernard Williams koji je umalo na 200 metara trčao ispod 20 sekundi, te Jacques Freitag u visu.

Od ostalih važnijih rezultata treba izdvojiti novu pobjedu ruskog kopljaša Makarova, Felix Sanchez nije dopustio iznenađenje u utrci na 400 m prepone, a u utrci na 100 metara dobili smo i trećeg različitog pobjednika Zlatne lige - Amerikanca Johna Capela. Allen Johnson drugi put uzastopce pobjeđuje na 110 m prepone, ispred Kineza Liua i Rossa.

Damir Mrvec

Pogledajte na vecernji.hr