Dijamantna liga

Blanka: Volim Skandinaviju jer publika voli mene

Foto: 'GARY HERSHORN'
Blanka: Volim Skandinaviju jer publika voli mene
13.06.2013.
u 11:47
Povratak: 
Brže učim jer se zapravo samo prisjećam. Ali još mi treba vremena
Pogledaj originalni članak

Samo tjedan dana nakon Rima, Blanka Vlašić ponovno je u akciji. Večeras će nastupiti na šestom mitingu Dijamantne lige u Oslu. To joj je treći nastup ove sezone. Na prva dva bila je prva (New York) i treća (Rim). Najbolji skok sezone je zasad skromnih 1,95 metara, ali to se može promijeniti već nakon Osla.

Osjećam se \"lakše\"

– U Rimu je prvi skok na 1,98 metara bio gotovo savršen. Nijanse su odlučile da letvica padne – rekla je Blanka.

Konkurencija u Oslu gotovo je ista kao u Rimu.

– Treba dodati još Španjolku Beitiu, koja je ove sezone već skočila preko 1,95 metara. Moj cilj jest odskakati najbolje što mogu u danim okolnostima. Kakve će one biti, kakva ću ja biti, ne znam. New York i Rim su mi unijeli određenu dozu sigurnosti pa se puno lakše osjećam uoči trećeg nastupa. Iskreno, konkurenciju još uvijek ne doživljavam, najvažnije mi je ponovno steći osjećaj za tehniku na većim visinama, izbalansirati finese koje ne mogu uvježbati na treningu. Naravno, sada puno brže učim jer se zapravo samo prisjećam, ali svejedno osjećam da još uvijek treba vremena. Zato si ga dajem i uživam što sam opet dio šušura – istaknula je Blanka.

Promotorica SP-a

Favoritkinje su Ruskinje, Čičerova, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja te Skolina. Jedina koja ove sezone ima skok preko dva metra je Čičerova (2,02), ali su blizu Barrett (1,99) i Skolina (1,98). Blanka je posljednji put skakala u Oslu 2010. godine kada je pobijedila sa skokom preko 2,01 metra.

– Puno je lijepih uspomena iz Osla. Lijep stadion, odlična podloga, ugodna atmosfera, nekoliko pobjeda ostavljaju pozitivan pečat u mom sjećanju. Inače volim nastupati u Skandinaviji, publika me uvijek srdačno dočeka – rekla je Blanka.

Zanimljivo je da je Blanka u Oslo otišla još u utorak. Odazvala se pozivu da bude gost u ruskom veleposlanstvu u Oslu gdje se promoviralo skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje 10. kolovoza počinje u Moskvi.

– Zasad sve ide onako kako treba, polako i odmjereno i iskustvo me naučilo da je na takvim putovima manja mogućnost nailaska na slijepe ulice – zaključila je Blanka.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.