Mačevanje

Bojan Jovanović bolji od olimpijskog prvaka Gyarta

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Bojan Jovanović bolji od olimpijskog prvaka Gyarta
15.07.2011.
u 17:58
EP se nastavlja natjecanjem u maču, a hrvatsku reprezentaciju predstavljaju Luka Gujinović i Ivan Lovrić
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski mačevalac Bojan Jovanović osvojio je sjajno, peto mjesto na Europskom prvenstvu u Sheffieldu. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Svjetskog kupa u Venezueli, to mu je drugi najveći uspjeh.

U borbi za medalju zaustavio ga je talijanski reprezentativac, dvostruki europski i bivši svjetski prvak Andrea Baldini. Do petog mjesta Jovanović je došao nanizavši sedam pobjeda, a najviše će ga zapamtiti olimpijski pobjednik iz Atene, Francuz Brice Gyart koji je pred Bojanom pokleknuo dvaput u istom danu.

Europski prvak postao je Talijan Giorgio Avola koji je u finalu svladao svoga sunarodnjaka Andrea Cassaru. Treće mjesto podijelili su pobjednik nad Jovanovićem Andrea Baldini (Italija) i Rus Čeremisinov.

Ostali naši predstavnici u floretu, Ivan Komšić s dvije pobjede u prvom kolu i Vedran Fijolić bez pobjede, nisu se plasirali u izravne eliminacije gdje se dijele FIE bodovi. Komšiću je za taj pothvat nedostajalo samo nekoliko tuševa, dok je Fijolić platio cijenu prevelike pasivnosti i neodlučnosti da više riskira u napadačkim akcijama.

Koliko je natjecanje u floretu bilo jako svjedoči i to da je Jovanović iza sebe ostavio više vrhunskih floretaša, među kojima su olimpijski pobjednik iz Atene Brice Gyart (Fra) te četverostruki svjetski prvak Peter Joppich.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.