FERRARIJEVA JURILICA

Bolid Michaela Schumachera ide na dražbu! Bit će prodan za enorman iznos

Foto: Reuters/PIXSELL
Michael Schumacher
Foto: John Marsh/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Schumacher F1 Ferrari preview at Sotheby's in Geneva
24.10.2024.
u 15:30
Vozač koji je bolid učinio slavnim, danas 55-godišnji Schumacher, već je čitavo desetljeće daleko od očiju javnosti. Tada je doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj, a o njegovom zdravstvenom stanju malo je toga poznato
Pogledaj originalni članak

Bolid slavnog Michaela Schumachera, sedmerostkurog svjetskog prvaka i jednog od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, uskoro će na aukciju. Riječ je o Ferrariju 248 F1 iz 2006. godine, a očekuje se da će na dražbi nadmašiti cijenu od 10 milijuna eura te postati najskuplji bolid u povijesti.

U tom je automobilu Schumacher ostvario pet pobjeda te ukupno sedam puta bio na postolju. Još ga je krajem 2007. godine izravno od Ferrarija kupio privatni kolekcionar. Nakon što ga je gotovo dva desetljeća očuvao u besprijekornom stanju odlučio ga je prodati. Trenutni rekord za najskuplji bolid drži Ferrarijev model iz 2001. godine prodan za 11.4 milijuna eura.

GALERIJA Hamilton srušio Schumacherov rekord. Zaplakao nakon prve pobjede u tri godine

Foto: Peter Cziborra/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
British Grand Prix
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
British Grand Prix

Podsjetimo, vozač koji je bolid učinio slavnim, danas 55-godišnji Schumacher već je čitavo desetljeće daleko od očiju javnosti. Tada je doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj. Usprkos teškim ozljedama preživio je, no njegovo trenutačno zdravstveno stanje nije poznato. Već godinama njegova supruga Corinna u javnost izlazi s oskudnim informacijama, a posjete legendarnom vozaču ograničene su.

Nakon teške nesreće u komi je proveo šest mjeseci. U Grenobleu su se liječnici uspjeli izboriti za njegov život, no puno je vremena proveo u induciranoj komu prije no što mu je dopušten povratak u obiteljsku kuću u Švicarskoj. Nakon toga više nije viđen u javnosti, a o njegovom zdravstvenom stanju zna se vrlo malo, uz puno inforamcija koje zalaze u sferu naklapanja.

VIDEO Ogledni trening Mirka Filipovića s pripadnicima specijalne i interventne policije

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.