NIŽE POBJEDE

Borni Goji krenulo u Bangaloreu, blizu je svog najboljeg plasmana

Borni Goji krenulo u Bangaloreu, blizu je svog najboljeg plasmana
18.02.2022.
u 17:00
Znamo da mladi Splićanin vrijedi puno više, u što smo se uvjerili i nakon njegovih nastupa u Davisovu kupu, samo mu se mora poklopiti razdoblje bez ozljeda.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prošlog tjedna igrao finale, Borna Gojo nastavio je s pobjedama na ATP Challengeru u indijskom gradu Bangaloreu (tvrda podloga, 53.120 USD). Zasad je stigao do četvrtfinala nakon što je u drugom kolu pobijedio Rusa Andreja Kuznjecova, 242. tenisača svijeta, prilično uvjerljivo sa 6:4, 6:1.

Naš je tenisač tri puta oduzimao servis suparniku, a sam je spasio svih pet prilika za obrat, koje je imao Kuznjecov. Pogodio je tri asa, uza 62 posto pogođenog prvog servisa.

48. među vršnjacima

Gojo je pobjedama u drugom tjednu osigurao napredak na ATP listi za još devet mjesta i dolazak na 241. poziciju, što je već prilično blizu i njegova najboljeg plasmana – 208. mjesta iz rujna prošle godine. No znamo da mladi Splićanin vrijedi puno više, u što smo se uvjerili i nakon njegovih nastupa u Davisovu kupu, samo mu se mora poklopiti razdoblje bez ozljeda, u kojem će moći kontinuirano igrati i trenirati. Uostalom, u poretku svojih vršnjaka i mlađih 23-godišnji Gojo zauzima visoko 48. mjesto na svijetu (najbolji je u toj konkurenciji Grk Stefanos Tsitsipas).

Za još bolji plasman i za novi polufinale u Bangaloreu (treći grad po broju stanovnika u Indiji) naš će se reprezentativac u petak boriti protiv Švicarca Antoinea Belliera, 509. na ATP listi.

Uspješan je i Gojin mlađi sugrađanin Duje Ajduković. On je na ITF-ovu turniru tenisača u Antalyi (zemlja, 25.000 USD) u drugom kolu nadjačao Talijana Andreu Picchionea sa 7:5, 6:2, a za polufinale će se boriti sa Srbinom Zekićem. Ajduković (21) još bolje kotira među vršnjacima, on je 25. na svijetu.

Kad već spominjemo Davisov kup, Međunarodni teniski savez (ITF) i kompanija Kosmos objavili su da će – i to već od ove godine – završnica Davisova kupa biti podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu, od 14. do 18. rujna, 16 će reprezentacija razigravati po skupinama: četiri skupine s po četiri sudionika u četiri različita grada. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se na završni turnir, od 23. do 27. studenoga, i ondje nastaviti natjecanje od četvrtfinala.

Različite lokacije dobra stvar

Ovom izmjenom sezona će završiti tjedan dana ranije nego prošle godine, a zadržava se natjecanje po skupinama na različitim lokacijama, što je, navode iz ITF-a, "bilo odlično prihvaćeno među igračima, navijačima, televizijskim kućama i sponzorima".

Gdje će se održati turniri u rujnu i gdje će biti priređen onaj završni, bit će objavljeno krajem ožujka, jer se prije toga tek trebaju odigrati kvalifikacijski susreti, koji su na rasporedu 4. i 5. ožujka. Tada će se doznati preostalih 12 sudionika završnice, uz četiri reprezentacije koje su već ondje: prošlogodišnji finalisti Rusija i Hrvatska te dobitnici pozivnica Velika Britanija i Srbija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.