NJEMAČKA

Borussia Dortmund potvrdila naslov prvaka!

Foto: Pisxell
Borussia Dortmund potvrdila naslov prvaka!
30.04.2011.
u 17:31
U porazu HSV-a od Freiburga (0:1) Mladen Petrić nije igrao zbog ozljede.
Pogledaj originalni članak

Borussia iz Dortmunda domaćem pobjedom protiv Nürnberga potvrdila je naslov njemačkog prvaka dva kola prije kraja. Rješenje susreta došlo je već u prvom dijelu. Barrios je zabio u 32., a Lewandowski u 43. minuti. Dortmundu je to bila 22. pobjeda sezone i sedmi naslov u povijesti

Ipak, više se u Dortmundu slavio poraz Bayera kod Kölna (2:0) čime je Leverkusen ostao i bez teoretske šanse da osigura naslov. Köln je pobjedom (Novakovič oba pogotka) osigurao da se i dalje bori za prvoligaški status, isto kao i Borussia M pobjedom 1:0 kod Hannovera. Klimavo je Eintrachtu koji je porazom kod Mainza pao na 16. mjesto.

Bayern je pobijedio Schalke s impresivnih 4:1 na kraju 32. kola Bundeslige te se dočepali trećeg mjesta, odnosno na korak su do plasmana Lige prvaka dogodine.

Sve je bilo gotovo već za 20 minuta, nakon pogodaka Robbena, Mullera i Gomeza, a Thomas Muller samo još potvrdio visoku pobjedu. Za goste je (auto)gol postigao Badstuber.

Njemačko prvenstvo, 32. kolo, rezultati: Borussia D.-Nürnberg 2:0, Köln-Bayer 2:0, Hannover-Borussia 0:1, Mainz-Eintracht 3:0, HSV-Freiburg 0:1 (Petrić nije igrao zbog ozljede), Hoffenheim-Stuttgart 1:2

Poredak: 1. Borussia (D) 72, 2. Bayer 64, 3. Hannover 57, 4. Bayern 56 (-1), 5. Mainz 52...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.