MEDVEŠČAK

Bradley putuje u SAD po nova pojačanja

Foto: Renato Branđolica/VLM
Bradley putuje u SAD po nova pojačanja
24.09.2009.
u 08:34
Hokejaši Medveščaka i dalje su zagrebački sportski hit broj jedan, ujedno i najposjećeniji s obzirom na to da se na sva tri njihova domaća susreta u EBEL ligi u Ledenoj tražila karta više.
Pogledaj originalni članak

Očito je da je ulazak medvjeda u austrijsku ligu bio pun pogodak, a nakon odličnog starta, u klubu sve više razmišljaju o snaženju momčadi i napadu na najviše ligaške pozicije.

Svatko može dobiti svakog
– Glavni menadžer kluba Douglas Bradley danas leti u SAD kako bi u klub doveo još nekoliko pojačanja, ponajprije Amerikanaca i Kanađana hrvatskog podrijetla. Sezona je duga i stalna je opasnost od ozljeda, pa moramo imati dužu klupu – objašnjava predsjednik kluba Damir Gojanović i dodaje:

– Najveća vrijednost ove lige jest činjenica da u njoj svatko može pobijediti svakog. Tako je u utorak mađarska Alba Volan pobijedila prvaka KAC iako je na vrata gostiju uputila samo 18 udaraca, a Austrijanci 58. Pobjednik EBEL lige ne dobiva ništa u financijskom smislu. I njemu je, kao i ostalim klubovima, dovoljna činjenica da igra u ovako atraktivnom natjecanju i da ima milijun do milijun i pol eura prihoda od ulaznica što je dobar dio ukupnog godišnjeg budžeta – napominje Gojanović. Naravno, ta jednadžba s ulaznicama ne vrijedi u slučaju Medveščaka.

Ulaznice ostalih - 20 eura
– Kod ostalih se klubova cijene ulaznica kreću oko 20 eura, a za naše dvoboje cijena je tek četiri eura (30 kuna). Tim iznosom, unatoč ispunjenoj dvorani, mi ne zarađujemo, već pokrivamo troškove organizacije utakmice i popratnih sadržaja vezanih uz nju, poput šoa uoči početka susreta, tiskanja ulaznica, angažmana redara kojih je na svakoj utakmici sve više i slično – objašnjava Gojanović.

Uspjeh u EBEL ligi ne nosi i direktan nastup u nekom od europskih kupova, pa tako “medvjedi”, kao i ostali sudionici lige, neće dodatno igrati u Europi. Najveće natjecanje je Liga prvaka, no nje ove godine neće biti zbog recesije i otkaza glavnih sponzora. Osim u EBEL-u, momčad hrvatskoga prvaka ove će sezone nastupati i u Slovenskoj ligi koju čini deset klubova – osam iz Slovenije te dva iz Hrvatske – Mladost i Medveščak za koji će igrati uglavnom domaći igrači koji su naglim snaženjem prve momčadi izgubili svoju poziciju u njoj.

Naravno, tu je i hrvatsko prvenstvo čiji raspored u ovom trenutku još nije do kraja definiran.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.