IGRAO U MEKSIKU

Brajković: Meksikanci ne kalkuliraju, 
ići će na pobjedu i tu vidim našu šansu

Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.110.2010. Rijeka - Sportski direktor HNK Rijeka Elvis Brajkovic na predstavljanju novog trenera Elvisa Scorie. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: REUTERS/Toru Hanai
Mexico's coach Miguel Herrera reacts after winning their 2014 World Cup Group A soccer match against Cameroon at the Dunas arena in Natal June 13, 2014. REUTERS/Toru Hanai (BRAZIL - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
21.06.2014.
u 13:30
Recept za Meksiko: 
ako ih sačekamo, njihovu obranu možemo probiti polukontrama.
Pogledaj originalni članak

Elvis Brajković kao reprezentativac sudjelovao je na prvom velikom natjecanju (EP 1996.), igrao je onu čuvenu utakmicu 1994. godine u kojoj su vatreni prvi put izašli na svjetsku pozornicu pobjedom (2:1) protiv Italije u Palermu. U karijeri je stekao veliko igračko iskustvo (Rijeka, Hajduk, Verona, München 1960...), jedan je od rijetkih hrvatskih igrača koji je igrao u Meksiku (Santos Laguna, Atlante) neposredno prije nego što je Meksiko pobijedio (1:0) Hrvatsku na SP-u 2002. godine.

Stiskat će nas jako visoko

– Mislim da smo danas u drugačijoj situaciji jer respektiramo Meksiko. Čini mi se da smo ih 2002. godine malo podcijenili. U toj su reprezentaciji igrali i neki moji suigrači, sjećam se da je Borgetti zabio Talijanima, zajedno smo igrali u Santos Laguni. Mi smo tada razmišljali o Meksiku kao o egzotičnoj nogometnoj zemlji. Vrlo se malo domaćih trenera uspije probiti kao Miguel Herrera koji je danas izbornik reprezentacije. Zajedno smo igrali u Atlanteu, kao trener razmišlja isto kao što je razmišljao kao igrač – podvlači Brajković i nastavlja:

– Igrao je desnog beka, forsirao je snažnu duel-igru, imao je veliku moć ponavljanja, bio je vrlo pouzdan. Ne bih se iznenadio da protiv nas igraju na pobjedu, oni ne znaju kalkulirati, što je naša šansa. Ne znam kako će igrati Niko Kovač, ali ako ih malo sačekamo, mislim da ih možemo probiti na polukontre. Igraju s puno dodira, bez problema su kontrolirali Brazilce koji nisu igrali na nekom visokom nivou. Iznenadilo me da su Meksikanci pritiskali Brazilce vrlo visoko, očekujem da bi slično mogli igrati protiv nas. Možda se varam, ali ne očekujem Meksiko koji će nas čekati! Inače, Meksiko je godinama imao problem s mentalitetom na velikim natjecanjima. To se zadnjih godina promijenilo, danas su jako samouvjereni – kaže Brajković.

Presudit će obrana

Koje su naše prednosti?

– Imamo realne šanse pobijediti. Protiv Kameruna smo pokazali mirnoću, igrači su poštovali sve što im je izbornik rekao i mirno priveli utakmicu kraju. Naši su igrači dovoljno iskusni da sami mogu prepoznati određene situacije u utakmicama. Zato je na kraju sve izgledalo lagano. Naša je velika prednost što imamo jako dobre pojedince i što svaku pogrešku protivnika možemo kazniti. Meksiko nema tako kvalitetne pojedince iako djeluju uigranije i kompaktnije od nas. Moramo stajati blizu u duelima, igrati čvrsto i agresivno. Ako naša obrana bude na potrebnom nivou, vjerujem da ćemo pobijediti – zaključuje Brajković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CA
canajisraM
15:42 21.06.2014.

. Ako naša obrana bude na potrebnom nivou, vjerujem da ćemo pobijediti – zaključuje Brajković. >>> Bas u tom grmu lezi zec.Pranjic je bio velika rupa u nasoj obrani sve dok nije Kovac prebacio Perisica na lijevu stranu da mu pomogne. Potom su Pranjicu pomagali i ostali ,ukljucujuci Olica i Mandzu. Ako branic ne moze zaustaviti svoje krilo barem u vecini slucajeva,nije mu mjesto u repki. Da je Kamerun odigrao sa 11 igraca ,tko zna kako bi sve to zavrsilo

Avatar mohito
mohito
16:21 21.06.2014.

svi su izgleda zaboravili da je kamerun bio bolja ekipa do iskljucenja, radili su nam nered u obrani a pranjic je zujal ko muha bez glave, zbog njega je lovren moral stalno zatvarat lijevu stranu i ostavljal prostor u sredini - ak na toj tekmi gradimo optimizam, onda se treba sjetit da je meksiko tim istim kameruncima dal 3 gola (dva ponistena) a igral je cijelu tekmu protiv kompletne ekipe kameruna…definitivno treba nekaj mijenjat za meksiko, recimo ocito je da se rakiticev potencijal gusi na zadnjem veznom, a pranjic vise ne smije igrat jer je katastrofa (vec ga se i prije guralo na lijevog beka i uvijek je bil rupa, to jednostavno nije njegova pozicija) …nadajmo se najboljem...