Problemi u Poljudu

Marin Brbić: Spreman sam odmah otići iz Hajduka

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Marin Brbić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Marin Brbić, Goran Vučević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Marin Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
16.03.2016., gradski stadion Poljud, Split - Prva utakmica poluzavrsnice Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Lovre Kalinic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Damir Burić
18.03.2016.
u 13:50
Već u nedjelju u Poljudu se sastaje Nadzorni odbor, nekoliko sati prije novog derbija s Dinamom predsjednik Marin Brbić i Vučević “nadzornicima” će obrazlagati svoj rad.
Pogledaj originalni članak

Kamere su bile neumoljive, Dinamo je razbijao Hajduk, vodio s 2:0, a u kadru se našao sportski direktor Goran Vučević. Blijed u licu, oni koji su gledali kažu da je izgledao kao da bi najradije nestao. Valjda je tek u tom prvom poluvremenu shvatio što je sve napravio u prijelaznom roku. U momčadi je od stranaca igrao Jefferson, svi drugi (Velez, Velazquez, Arteaga, Bilji, Radčenko, Ohandza, Kalik) koje je doveo bili su na listama pričuva, ozlijeđenih ili otpisanih.

Nije radio dobro, to je sada jasno i Vučević će morati snositi odgovornost. Objektivno, doveo je igrače sumnjivih kvaliteta, to se posebno odnosi na Veleza, Arteagu, Radčenka i Biljija, koji u Hajduku neće ostaviti nikakav trag. To su samo ovosezonski poslovi, a kada bi se zagreblo u bližu prošlost, moglo bi se još toga naći što Vučeviću ne ide u prilog. Odnosno, teško je nabrojiti dobre poteze.

Već u nedjelju u Poljudu se sastaje Nadzorni odbor, nekoliko sati prije novog derbija s Dinamom predsjednik Marin Brbić i Vučević “nadzornicima” će obrazlagati svoj rad. Ima ih i koji žele radikalne rezove, ali neće biti nekih promjena u Hajduku do kraja sezone.

Rekonstrukcija u ljeto

– Ako će to riješiti problem, ja mogu odmah otići – kaže Brbić.

Uzeo je na sebe ulogu gromobrana, Vučević zaštićen kaznom mudro šuti, ali nije govorio ni kada nije bio pod kaznom.

– Svjestan sam da situacija nije dobra, ali mogu dosta toga elaborirati. Znam, prodali smo Milovića, Caktaša i Balića, s Maglicom se razišli, ali to su bili poslovi s opravdanjem. Balićev transfer bio je visok, Maglica je želio ići, za Milovića smo dobili ponudu koja se ne odbija, a jedino o čemu bi se dalo raspravljati jest prodaja Caktaša. Ali znate da je imao klauzulu da može ići ako netko ponudi milijun eura. A što se tiče dolazaka, poznato je da u zimskom prijelaznom roku ima malo dobrih slobodnih igrača. Vjerujem da ćemo na ljeto, a to će dopuštati financijska situacija, moći ući u pravi prijelazni rok – objašnjava Brbić.

I trener Burić je krivac

Hajdukova aktualna priča ima dvije strane, jedna je ona o simbiozi s članovima, kojih je više od 32 tisuće, i izlasku kluba iz financijskih dubioza, ta strana ide dobro, nekim svojim ritmom. Ali ova stručna strana priče za svaku je osudu. I nije stvar samo u strancima, ni odabir mladih igrača nije pravi. Primjerice, Elvir Maloku nedavno je važio kao igrač na kojem će Hajduk zaraditi silne milijune, a danas tavori na klupi. Većina tih igrača, koji su tijekom sezone pridodani prvoj momčadi nije se dokazala u Hajduku B, koji je u sredini Treće lige. Nisu se dokazali kvalitetom, već su u momčad ugurani po inerciji... To su neke teme koje bi Vučević trebao objasniti NO-u.

Ima pitanja i za trenera Burića. Nije uspio složiti okosnicu momčadi, ali ono što je najvažnije: ovaj Hajduk izgubio je borbenost i agresiju.

– Ono što smo pokazali u prvih 45 minuta bilo mi je neshvatljivo – kazao je Burić, očito nesvjestan da bi on kao trener morao znati zašto nije bilo agresije...

>>Dinamo potpuno zasluženo pobijedio Hajduk 2:0 i došao na korak do finala

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

LI
livoguza2
14:43 18.03.2016.

Evo je prošlo puno dana da o Zdravku Mamiću u medijima nema ni jedne riječi. Kao da je umro. A otkad ga nema, momu Hajduku krenula kola nizbrdo. Sada nemaju koga optuživati za neuspjehe. Čak i protiv najgorih bodove dobivaju iz nepostojećeg jedanaesterca. Tko išta ima u glavi, vidi da su glavni krivci za neuspjeh Brbić, Pavasović, Vučević i trener Burić. U svakomu dalmatinskom četvrtoligašu ima boljih igrača od onih koje oni dovode preko bare. Tako su u mojoj mladosti igrače dovodili iz Srbije. Lako je raspolagati lovom iz gradskog proračuna i od članarine. Čitam nedavno transparent na kojemu piše "Svaki navijač-član Hajduka", a to znači da i dalje Brbić i orjuna žele upravljati novcima navijačke sirotinje. Skoro su zbog Hajduka i navijačkih novaca doveli do rata između "Sjevera i Juga". Vrijeme je da Hajduk opet postane hrvatski klub. To znači da treba darivati nogu Brbiću, Pavasoviću, Vučeviću i Buriću. Lp.

ZE
zeljkofukic
14:35 18.03.2016.

dva grobara Hajduka, plaće visoke, rezultata ni u tragovima, momčad u raspadu, a on kaže da je spreman otići? samo ne znam kako i zašto te svi koji vole Hajduk trpe, pa jel ima netko tko ne shvaća da si blefer, lažnjak i da nemaš pojma o poslu koji radiš?

LU
lukivoda
14:05 18.03.2016.

Debeljak u škveru kuka za kadrovima pa vas željno očekuje u nedostatku kvalitetnog kadra s burze.