Jadranski derbi odgođen

Brbić: Tudor me nije šokirao, bio je već neko vrijeme nervozan

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Brbić: Tudor me nije šokirao, bio je već neko vrijeme nervozan
07.02.2015.
u 09:15
Tudor je svojedobno bio pomoćnik Eduardu Reji u Hajduku, a sada bi ga Talijan mogao zamijeniti
Pogledaj originalni članak

Snijeg, odnosno zatvorene ceste od Splita do Rijeke dovele su do odgode jadranskog derbija. Rijeka i Hajduk utakmicu će odigrati 18. veljače. Već prve informacije kazivale su da se utakmica neće igrati, najprije je odgođena na jedan dan, da bi policija shvatila da neće stići organizirati svoje jake snage, koje su, s obzirom na odnose navijača Rijeke i Hajduka, prijeko potrebne. Naime, na policijsko osiguranje stižu snage iz cijele Hrvatske kojima treba osigurati i smještaj, a u Rijeci je u nedjelju dječji karneval. Na kraju je utakmica službeno odgođena i zbog atletskog mitinga, ali zapravo su pravi razlozi sigurnosne prirode.

Nema ponude za Sušića

A u Hajduku se pokušavaju vratiti u ritam, Hari Vukas održao je trening s momčadi. Predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević grozničavo traže trenera nakon što je Igor Tudor dao otkaz. Prvi na listi želja i dalje je Edoardo Reja, iskusni talijanski stručnjak, koji je već bio u Hajduku. U Poljudu se neće žuriti s odlukom, ali kako stvari stoje, s Rejom će obaviti razgovor i vidjeti kakva je tu situacija. S Tudorom su se rastali, bivši trener bio je u klubu, pozdravio se s igračima, dogovoreni su uvjeti rastanka.

– Bili smo iznenađeni, ne i šokirani. Već sam neko vrijeme osjećao da je trener nervozan – rekao je Brbić.

Hajduk će tražiti iskusnijeg trenera, to nije dvojbeno. Osim Reje u Hajduku nisu imuni ni na signale koje šalje tabor Tonyja Popovića, Australca koji je još kao igrač bio u nekim kombinacijama za bijele. Obiteljski je vezan za Opuzen, ali ima i dobar ugovor s Wandersima, senzacionalnim osvajačima azijske Lige prvaka. Ali, Reja je opcija broj jedan. Zlatko Kranjčar nakon inicijalnih razgovora otpao je iz svih kombinacija.

– Dosad nismo razgovarali ni s kim. Nitko osim Vučevića i mene ne smije razgovarati ni s kim. Ne bježimo od rješenja iz inozemstva, ali razgovore još nismo obavili – kaže Brbić.

Osvrnuo se na kombinacije po kojima je Tino Sušić na korak do odlaska u Basel.

– U Hajduk nije stigla ponuda iz Basela. Menadžer Đikić tražio je određene kombinacije, no nisu nudili ništa više od posudbe, i to u nevezanom razgovoru uz kavu. Imao sam 53 kombinacije na takvoj razini, nisu se ostvarile – kazao je Brbić.

Oglasio se i Igor Tudor, i to priopćenjem.

Tudor: Nije moja krivnja

– Zahvaljujem klubu što mi je pružio priliku proživjeti dvije nezaboravne godine na mjestu trenera momčadi za koju navijam i koju volim od rođenja. Sigurno je u tom razdoblju bilo puno lijepih, ali i teških trenutaka, međutim uvijek će duboko u meni ostati urezano osvajanje Hrvatskog kupa na Maksimiru, nezaboravne proslave pobjedničkih pogodaka (posebno onog u Kranjčevićevoj), prošlosezonska euforija naših dobrih igara, nažalost utišana ne našom krivnjom. Najveća hvala mojim igračima. Zajedničko pismo podrške i sve ono što je u njemu napisano, a koji su mi igrači uputili nakon što sam podnio ostavku, najveća je istina i svojevrsna satisfakcija te potvrda svega onoga što sam želio biti kao trener i čovjek. A vrijeme će, kao i uvijek, pokazati sve. Nisam više trener Hajduka, ali ostajem njegov veliki navijač – napisao je Tudor.

>> Tudor, Brbić i Vučević kao rogovi u vreći

>> Napokon se oglasio i Igor Tudor, evo što on kaže!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar EUJ-
EUJ-
10:54 07.02.2015.

Tudor ga nije šokirao, bio je već neko vrijeme nervozan jer je trenirao grupu nogometaša koji ne primaju platu i razmišljaju kako da pobjegnu iz zapadno balkanskog balunaškog milijeja.

LA
laki13
11:47 07.02.2015.

Brbiću mani se ti Tudora, on je dosta dobrih stvari napravio za Hajduk a ti baš ništa !!!

PE
perfa57
11:57 07.02.2015.

Kako NK Osijek može doći do Zadra, a Hajduk ne može do Rijeke?