Koprivnica

Brezovec: Trebao sam dati više u Dinamu, ali život ide dalje

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Brezovec: Trebao sam dati više u Dinamu, ali život ide dalje
17.06.2011.
u 22:07
Veznjak Josip Brezovec (25) veliko je pojačanje za Slaven Belupo. Pomalo neočekivani transfer iz Dinama, oduševio je trenera Ferenčinu, ali i sve ljubitelje koprivničkog kluba
Pogledaj originalni članak

- Inzistirao sam na dolasku jer želim više igrati. U klubu je sve jako dobro posloženo, oduševljen sam treninzima i nadam se da ćemo izboriti Europu. Sretan sam kako su me dečki primili i vjerujem da ću svojim igrama na terenu opravdati svoj dolazak u klub - kaže Brezovec, koji ne žali previše što je u Dinamu proveo samo šest mjeseci.

- Život ide dalje. Vjerojatno sam trebao dati više, no drago mi je da sam bio dio jedne velike obitelji. Ovim putem bih se na svemu zahvalio i Zdravku Mamiću, neopisivo je koliko taj čovjek voli klub i daje za njega - ističe nova Slavenova desetka, koja je prošle sezone u Prvoj HNL, što u dresu Varaždina, što u Dinamu, odigrao 22 utakmice i postigao četiri pogotka.

Brezovec je sa Slavenom Belupom potpisao ugovor na četiri sezone, ali uvjete transfera nismo uspjeli doznati.

- Transfer spada u domenu poslovne tajne. Možemo samo reći da smo vrlo zadovoljni kako je sve dogovoreno i možemo zahvaliti Dinamu na velikoj susretljivosti - govori Zvonimir Šimunović, nasljednik Roberta Markulina na poziciji direktora.

S obzirom da je Dinamo prije samo šest mjeseci za Brezovca platio 300.000 eura odštete, a Slaven taj novac nema, jedna od pretpostavki je da su klubovi dogovorili postotak od budućeg transfera.

Pomalo u sjeni Brezovčeva dolaska, ostao je transfer Borislava Pilipovića iz Karlovca, ali trener Ferenčina vjerojatno zna zašto je inzistirao na njegovu dolasku iz Karlovca.

- Dolazim iz manjeg kluba i zato je to stepenica više u mojoj karijeri. Klub, kao i ja, vrlo smo ambiciozni i siguran sam da imamo snage da izborimo mjesto koje vodi u Europu - kaže 27-godišnji lijevi bočni igrač.

Dodajmo da su na probi i dalje djeca Slavena, Dejan Šomoci i Krunoslav Jambrušić, no još uvijek nije poznato hoće li nakon nekoliko sezona “lutanja” po drugim klubovima, ponovno odjenuti plavi dres. Treneru Ferenčini pokušava se nametnuti i Antonio Mamić, bivši igrač Croatije iz Sesveta, no njegov status također nije definiran.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
10:56 18.06.2011.

Brezovec: Trebao sam uzeti više u Dinamu ali ja nisam tipični \"Pravi hrvat\" pa se stidim krađe, laganja i obmanjivanja..