PODRŠKA DINAMU Brleković podržava dovođenje najkvalitetnijih inozemnih sudaca

Brleković: Ne znam što se čeka s raspravom

20.04.2009.
u 21:30
Pogledaj originalni članak

Dopredsjednik HNS-a, ugledni odvjetnik Ivan Brleković, tvrdi da je Dinamov zahtjev za stranim sucima legitiman, te da je Izvršni odbor jedini mjerodavan da razmatra taj specifičan slučaj.

- Kako se približavaju odlučujuće utakmice Hajduka i Dinama, krajnje je vrijeme da se ta tema iznese pred članove Izvršnog odbora – kaže Brleković.

Ali, zašto se toliko čekalo, ako je Dinamo poslao zahtjev HNS-u prije gotovo mjesec dana?

- Nemam objašnjenja zašto glavni tajnik nije sazvao sjednicu ili barem obavio telefonske konzultacije s članovima Izvršnog odbora. Vjerojatno je bio prezauzet, jer se bavi svim i svačim.

Podržavate li Dinamov zahtjev za sucima iz inozemstva?

- Zalažem se za najkvalitetnije inozemne suce, jer ne samo da bismo tako otklonili sumnje u neregularnost prvenstva, nego bismo i pomogli domaćim sucima. Primjerice, Ivan Bebek je s 90 loših minuta na Poljudu značajno oslabio svoju poziciju. Još jedna takva arbitraža mogla bi rezultirati gubitkom još jednoga dobroga suca. Osim toga, dolaskom stranoga suca zaštitili bismo domaće ljude od tih nevjerojatnih pritisaka sa svih strana.

Brleković predlaže Talijana Rosettija ili nekoga od najkvalitetnijih njemačkih arbitara, zbog čvrstih veza HNS-a i Njemačkog nogometnog saveza. Kaže da je honorar od 5000 eura za inozemnog suca zanemariva komponenta u toj priči i zalaže se da to plati HNS.

A kako je Brleković doživio najavu povlačenja iz HNS-a Miroslava Uljana?

- Ustraje li u toj namjeri, bio bi to nenadoknadiv gubitak za HNS! Nažalost, očito nije više mogao trpjeti nepravdu, jer znam da je njegov klub doista nekoliko puta drastično oštećen – zaključio je dopredsjednik HNS-a.

Pogledajte na vecernji.hr