Suparnik Hrvatske

Bugarska dvostruko jeftinija od Dinama, a Čačić je Peteva izbacio iz LP-a

Foto: Press Association/PIXSELL
Bugarska dvostruko jeftinija od Dinama, a Čačić je Peteva izbacio iz LP-a
07.10.2015.
u 15:53
Petev je dao ostavku dva dana nakon preuzimanja Levskog. Navijači su upali na presicu i potjerali ga jer se izjasnio kao navijač rivala CSKA. Bojkotira ga i reprezentativac
Pogledaj originalni članak

Prvi od dva suparnika Hrvatske u završnici kvalifikacija za Euro je Bugarska u subotu. Prosječni navijač "kockastih", ali i poznavatelj nogometa ne zna puno o toj reprezentaciji. Bugari imaju dosta dodirnih točaka s Hrvatskom, ali i prljavog veša.

Za početak treba reći da su na 4. mjestu skupine H sa samo osam bodova i tek teoretskom šansom da odu u doigravanje. Za to im trebaju dvije pobjede i dva poraza Hrvatske. U gostima igraju bolje nego doma, pobijedili su Azerbajdžan Maltu, a izgubili od Norveške 2:1 i namučili Italiju, bilo je 1:0. Doma su uhvatili tek dva boda od mogućih 12, piše Goal.

Po Transfermarktu vrijede tek 32 milijuna eura, što je skoro dvostruko jeftinije od Dinama (59 milijuna), a gotovo sedam puta manje od Hrvatske (212).

Ivajlo Petev Bugarsku je preuzeo krajem prošle godine. Dao je ostavku dva dana nakon preuzimanja Levskog 2013. godine. Navijači su upali na press konferenciju, skinuli ga i potjerali ga jer se izjasnio kao navijač rivala CSKA. Bojkotira ga i igrač u reprezentaciji. Galabinov iz Novare ne želi igrati dok je on izbornik, a Petev je na presici rekao da ne zna zašto nije došao.

Petev pamti i Antu Čačića iz sezone 2012./13. Dinamo je izbacio Ludogorec u 2. pretkolu Lige prvaka golom Vide u osmoj minuti sudačke nadoknade!

Za kraj treba svakako istaknuti da je "nova", pomlađena Bugarska vrlo neiskusna. Samo šest igrača ima više od 10 nastupa za reprezentaciju.

A koje kontroverze prate igrače bugarske reprezentacije, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Čačić sigurno neće 'kemijati', u vrhu napada igrat će Kalinić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AS
ante_slavonac
16:30 07.10.2015.

Bili smo skuplji i od Gruzije i od Norveške pa se dogodilo što?

AS
ante_slavonac
17:00 07.10.2015.

Azerbajdžan a ne Gruzija.

KS
krao_sam
20:22 07.10.2015.

Molim mandzukelica da ne zabije auto gol. A i brat lovren isto.