ROSS BRAWN

"Button je otišao da se dokaže"

Foto: AFP
"Button je otišao da se dokaže"
27.04.2010.
u 15:04
Šef Mercedesa Ross Brawn priznao je kako je razočaran što je aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button napustio njegovu momčad i prešao u redove McLarena.
Pogledaj originalni članak

Button je lani s Brawn GP-om (današnji Mercedes) senzacionalno osvojio naslov svjetskog prvaka, ali je na kraju sezone odlučio napustiti momčad što se zasad pokazuje dobrim potezom budući da je slavio u dvije od uvodne četiri utrke ove sezone. Sa 60 je bodova vodeći u poretku Svjetskog prvenstva, ima deset bodova više od Mercedesova Nice Rosberga.

Brawn je priznao da razumije zašto je Button otišao, ali i da je razočaran jer ga je Mercedes svim silama nastojao zadržati.

- Jenson je osjećao da ljudi misle kako je osvojio naslov samo zato što je imao najbolji bolid. Odlučio je otići kako bi dokazao da i u drugoj momčadi može biti prvak - kazao je Brawn u intervjuu za Sun.

- Još uvijek smo prijatelji. Zajedno smo se vraćali avionom iz Malezije i ugodno smo razgovarali. Ali, na stazi je drukčije. Na stazi nema prijatelja. Jenson je bio sjajan član naše momčadi, ali to je sada prošlost i mi ga moramo pobijediti - dodao je Brawn uz zaključak:

- Jenson se u McLarenu želio dokazati i pored dečka koji je vjerojatno najbrži i prirodno najnadareniji vozač današnjice - Lewisa Hamiltona. Button si je postavio velik izazov i zasad mu ide dobro.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.