dinamo-sheriff 4:0

Čačić izbacio Sheriff: Više nitko nije favorit protiv nas!

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
perković (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
perković (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
dinamo (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
perković (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
perković (1)
08.08.2012.
u 20:35
Dinamo će u petak saznati svog suparnika u posljednjem pretkolu Lige prvaka, bit će to netko iz petorke: Maribor, Helsingborg, Hapoel Shmona, Cluj ili AEL Limassol.
Pogledaj originalni članak

Za dva tjedna Dinamo će slušati himnu Lige prvaka, slušat će ju barem jednom u tom posljednjem pretkolu Lige prvaka. Jer, plavi su izborili te dvije utakmice i prolaskom preko Sheriffa osigurali su najmanje osam utakmica u Europi. Ako i ispadnu u tim susretima za Ligu prvaka, imaju zajamčeno mjesto u skupini Europske lige.

Dinamo je u uzvratnom susretu pobijedio moldavskog prvaka, bio je bolji suparnik i uz 1:0 pobjedu u Tiraspolu, ovom 4:0 pobjedom i najboljom igrom ove sezone, osigurao je ono što je želio. Konačno je odgirao pravu utakmicu, briljirao je Milan Badelj koji je vodio momčad do ove lagano ostvarene pobjede.

K tome, klub je kupio i mir, bar na određeno vrijeme, neuspjeh protiv Sheriffa donio bi brojne potrese u Maksimiru.

Mir je dobio i trener Čačić, no to ne znači da se smije opustiti. Uostalom, svako jutro čita o svojoj poziciji.

–  Na ovom je mjestu to neminovnost, to su prolazili i moji prethodnici. Ja radim posao najbolje što znam, a dugo sam u ovom poslu. No, razmijem i medije koji moraju svaki dan napuniti po dvije stranice i da to još bude i zanimljivo. A na određeni način to i motivira – uz smješak će Čačić.

Već do odmora plavi su imali 2:0, malo ih je 'častio' i gostujući vratar Stojanov.

– Vjerojatno nas je to poremetilo, ali da smo bili pravi vratili bismo se, a mi nismo bili pravi, Dinamo je čisto kao suza, zasluženo prošao – rekao je Sheriffov trener Milan Milanović.

Dinamo je igrao tečno, i bez Sammira.

–  Sammir je ako ne najbolji onda među dva- tri najbolja naša igrača i to nije sporno. No, za utakmice se mora pripremati kako treba. Ovo je prvi put da je kod mene iskočio, nadam se i zadnji. U četvrtak će dobiti novčane kazne, nismo se odrekli njega i Pokrivača.

Plavi su vrlo brzo otključali Moldavce, dobro je pripomogao vratar Stojanov. Naime, Beqiraj je snažno tukao iz slobodnog udarca, lopta se odbila i u visokom luku padala u ruke vrataru Sheriffa. No, prošla mu je kroz ruke i stigla Vidi koji je bio sam pred praznom mrežom i nije pogriješio. Mogao je Beqiraj dokrajčiti suparnika u dvije prilike, za prvu se sam izborio a u drugu, u ćisti 'zicer' gurnuo ga je Badelj. Beqiraj je pobjegao čuvaru, bio sam pred golmanom, ali je ovaj put Stojanov bio uspješan. No, onda je Alispahić odigrao odličnu loptu za Beqiraja koji je u tom drugom 'ziceru' bio precizan i Dinamo je imao velikih 2:0. Mogao je do odmora imati i veću prednost. Naime, ciparski sudac start na Vidi nije označio jedanaestercem iako je situacija bila sumnjiva, a pogriješio je kad Vida dobio laktom u glavu, to je bio čisti jedanaesterac nekoliko minuta prije odmora.

A u tom odmoru, pred solidno popunjene tribine izašla je olimpijska pobjednica Sandra Perković. Dobila je ovacije kao i njen trener Ivančić, a Sandri je poklone (zlatni dres Dinama s brojem 1, šal i cvijeće) uručio Mateo Kovačić.

Na početku nastavka mogli su Beqiraj i Badelj zabiti, no nisu bili precizni, no zato je bio Čop kojem je bila dovoljna minuta u igri da zabije za plave i uvjerljivu pobjedu.

Kad se konačno počelo navijati za Dinamo, a ne samo vrijeđati (na uvrede je dobar dio publike zviždao), s istoka su doletjele baklje na teren i sudac je na kratko morao prekinuti utakmicu. I tako nekoliko puta, očito su neki odlučili izbaciti Dinamo iz Europe, plavi će dobiti opaku kaznu.

Dinamo će u petak saznati svog suparnika u posljednjem pretkolu Lige prvaka, bit će to netko iz petorke: Maribor, Helsingborg, Hapoel Shmona, Cluj ili AEL Limassol.

– Tko god bio, neće biti favorit protiv Dinama. Mi protiv svakoga od tih suparnika imamo pravo vjerovati da možemo proći i dohvatiti Ligu prvaka, a sad smo svoj prvi cilj ispunili, imamo zajamčenih osam utakmica u Europi – zaključio je Ante Čačić.

Tijek utakmice

92' Kraj susreta.

89' Sa tribina se ori Dinamo! Dinamo!

87' GOOOOOOL Pivarić je ušao u kazneni prostor Moldavaca te uputio udarac nakon čega se lopta odbila do Ibaneza. Argentinac brzo reagira i svga tri minute nakon ulaska u igru zakucava loptu u Sheriffovu mrežu.

84' Nakon brze akcije Moldavaca upućen je centaršut pred Kelavin gol, no napadački dvojac Sheriffa nije se najbolje snašao. Posljednja izmjena u Dinamu - Rukavina izlazi, a mijenja ga Ibanez.

79' GOOOOOOL Peko je ubacio u Sheriffov kazneni prostor, a Metoua nespretno reagira te spušta loptu Čopu koji sa šest metara punom nogom cilja pod gredu.

76' Druga izmjena u zagrebačkoj momčadi. Igru je napustio strijelac Beqiraj, a ušao je Čop.

72' Nemiri na tribinama sve su veći. Još jedna baklja bačena je na teren. Sudac je nakratko prekinuo susret. Na istočnu tribinu stigla je i specijalna policija.

69' Nakon duela s moldavskim braničem Dinamova kapetana Milana Badelja iznose na nosilima.

66' Još jedna baklja bačena je na teren sa istočne tribine. Sudac prijeti prekidanjem utakmice. Redari su izveli sa tribine navijača osumnjičenog za bacanje baklje.

Ujedno je izvršena posljednja izmjena kod Sheriffa - izašao je Marjanović, a ušao Ivanov.

65' Ademi sa 20 metara zdesna puca visoko preko gola Moldavaca.

64' Dinamov trener Čačić posegnuo je za prvom izmjenom. Alispahića je zamijenio Peko.

60' Sa istočne tribine maksimirskog stadiona na teren su doletjele tri baklje.

57' Badelj je oduzeo loptu i pucao nisko sa 25 metara u lijevi kut. Stojanov je bez teškoća obranio.

54' Brzo su uzvratili Moldavci. Stanojević je uputio sa šesnaest metara oštar udarac po travi koji Kelava brani vršcima prstiju.

53' Odmah potom slična akcija samo s drugim aktrerima Leko upućuje nisku loptu na koju naletava Badelj no nije uputio dobar udarac.

52' Vida je uputio nisku loptu prema Beqiraju koji s 10 metara pucao visoko preko gola.

47' Nakon dvoboja s Pajovićem Ostao je ležati dvostruki strijelac protiv Šerifa, u prvom susretu i sada u uzvratu. Stradao je Dinamov igrač nakon dvoboja s Pajoviće u kojem je Šerifov branič zaradio žuti karton

45' Počelo je drugo poluvrijeme. Druga izmjena u momčadi Sheriffa. Luvannor je ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Balima.

Nakon završetka prvog poluvremena olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i njen trener Ivan Ivančić dobili su ovacije 20.000 gledatelja. Također, mlada Dinamova nada Mateo Kovačić uručio im je poklone. Sandra je dobila cvijeće, zlatni dres Dinama s brojem 1 i šal.

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog dijela.

44' Izgledna prilika za goste. Stanojević je uz korner liniju uputio povratnu loptu koja se odbila na glavu Luvannora. Srećom po modre lopta je preletjela Kelavu no nije išla u okvir vrata. 

41' Nakon centaršuta Leke ponovno sumnjiva situacija u gostujućem kaznenom prostoru. Sheriffov branič laktom je udario Vidu koji je kao pokošen pao na travnjak.

37' Prva izmjena na utakmici i to kod Sheriffa. U dvoboju s Beqirajem ozljedio se Pereira, a zamijenio ga je Pajović.

34' GOOOOOOL Alispahić je lijepo gurnuo loptu prema Beqiraju koji se oslobodio čuvara te izbio s desne strane šesnaesterca pred vratara Sheriffa. Nakon toga krasno je vanjskom stranom kopačke, desnom nogom pogodio suprotan kut moldavskih vrata.

30' Nastavlja se dominacija Dinama. Rukavina je ubacio loptu u šesnaesterac, no Jerko Leko bio je prekratak.

27' Badelj je sada uputio dugu visoku loptu prema Vidi koji je utrčao u 16-erac Moldavaca i pao nakon kontakta s braničem Sheriffa. Plavi su tražili jedanaesterac međutim sudac Soteriou se nije oglasio.

25' Badelj je gurnuo loptu prema Beqiraju koji je brži od čuvara te iskosa s lijeve strane izbija pred Stojanova. No njegov udarac pogađa vratara moldavskog prvaka.

23' Vida izbacuje loptu pa je korner za Sheriff. Nakon Pešićeva centaršuta lopta je prošla sve do Tonela na drugoj vratnici koji ju je pomalo nespretno izbacio u korner.

19' Ponovno panika i nespretnosti u Sheriffovom šesnaestercu. Rukavina je povukao kontru i gurnu loptu prema Beqiraju. Moldavski braniči nisu ga uspjeli zaustaviti, a kad se našao na podu uspio je uputitii centaršut na drugu vratnicu. Tamo Alispahić na metar od gol crte nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom pa ju je vratar Stojanov uspio pokupiti.

15' GOOOOOOL Alispahić je na 30 metara od vratiju Sheriffa kratko izveo slobodan udarac prema Beqiraju čiji se snažan udarac odbio od Moldavaca prema vrataru Stojanovu koji je nespretno reagirao, a Vida je sve pratio i spretno zabio za vodstvo Dinama. 

12' Alispahić je uputio udarac sa ruba kaznenog prostora, a lopta se odbila prema Rukavini koji je izbio sam ipred vratara Stojanova no nije dobro zahvatio loptu.

4' Prva prilika za Sheriff. Sa 17 metara nisko po travi udarac je uputio Stanojević, ali Kelava se bacio i odbio u korner. Moldavci su loše izveli udarac iz kuta i lopta je otišla u aut.

1' Počeo je susret, Beqiraj je izborio prvi korner za Dinamo. Šimunić je pucao glavom daleko od gola Moldavaca.

0' Očekujemo početak utakmice u Maksimiru. Okupilo se 20.000 gledatelja...

Dinamo: Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Badelj, Ademi - Leko, Alispahić, Rukavina - Beqiraj.

Sheriff: Stojanov, Metoua, Samardžić, Pereira, Apatič - Marjanović, Onica, Georijev, Stanojević, Luvannor, Pešić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 170

VA
valis
09:21 09.08.2012.

Kad se samo sjetim kako su nekad ti isti bbb bili maženi u tisku i prozivani narodom dok su pljuvali po prvom hrvatskom predsjedniku F.Tuđmanu i trazili povratak jugoslovenskog imena dinamo nametnutog 1945 dode mi muka..sad ste vidi tko je ta banda..vratiti "dinamu" hrvatsko ime CROATIA a bandu rastjerat represijom..prvo pokupit s portala ovoga juxxy jaza ...inace klanjam se do poda Zvonetu i bbb iz 90-tih..ako vi nemozete dajte hrvatskim dragovoljcima da pociste to "jugoslovensko" smeče..

GA
gafe
09:54 09.08.2012.

koja je to bagra na sjeveru nedaj ti boze.

DU
Deleted user
21:25 08.08.2012.

Nije lose. Samo hrabro. Navijam ja za Dinamo veceras i ako sam Hajdukovac.