dinamo

Čačić vs. izbornik: Štimac kritizira moje rošade? Bedastoća!

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Čačić vs. izbornik: Štimac kritizira moje rošade? Bedastoća!
04.10.2012.
u 19:21
HAJKA NA KELAVU To je glupost, otkako sam u Dinamu, Kelava je naš najbolji igrač, pogreške drugih nitko ne gleda
Pogledaj originalni članak

 

Dan nakon poraza nikad nije ugodan, pogotovo ne u zagrebačkom Dinamu. A kako je to drugi poraz zaredom ove sezone u Ligi prvaka, kako je taj start lošiji za jedan gol od prošlogodišnjeg Jurčićeva starta, plavima sigurno nije lako.

No, Ante Čačić nepopravljivi je optimist. Dobro, ipak nije ustvrdio da će sad plavi u preostale četiri utakmice pobijediti.

Nije lako do milijun eura

– Kad sam vam rekao da su to dva sporta, da se HNL i Liga prvaka ne mogu uspoređivati, u čudu su me svi gledali. A doista je tako, što ne znači da nemamo šanse – kaže trener uz izjavu:

– Nije lako zaraditi milijun eura.

Možda bi bilo lakše da Dinamo ne prima golove već u prvoj ili trećoj minuti.

– Da, dali smo majstoru topa fore, a onda se u takvoj partiji teško izvući – poslužio se šahovskim rječnikom Čačić.

Tako je Dinamo dobio šah već u trećoj minuti, drugi šah u 33., tada je ostao i bez kraljice, lovci su mu bili blokirani i morao je uslijediti mat. Jedina je dobra u toj partiji činjenica da plavi nisu položili kralja i priznali poraz prije kraja, nešto su ipak pokušavali. Čačićevi pijuni nisu uspjeli ugroziti obranu domaćih figura.

– Do 20 metara od gola Kijevljana dobro smo igrali, ali potom nismo bili konkretni, nije bilo ni udarca. A bilo je prilika za bolji pâs, ali kad je pâs bio dobar, onda je primanje bilo loše, pa su nam se četiri igrača dodavala u njihovih 16 metara, ali nitko nije pucao prema golu... Ovo je za nas stjecanje iskustva, Ademi, Brozović, Kovačić, Čop, Pivarić, mladi su igrači kojima će te utakmice mnogo značiti.

Lijepo je stjecati iskustvo, ali bilo bi ljepše osvajati bodove, kao Bate Borisov.

Bježali smo od igre

Izbornik reprezentacije Igor Štimac misli da previše rotirate, da bi trebalo standardizirati momčad kako bi bila bolja u kombinatorici.

– To je bedastoća koju neću komentirati. Ali, uvijek je tako, da sam od početka stavio Čopa, pitali bi svi zašto ne igra najbolji prošlogodišnji strijelac Beqiraj. Četvorica u obrani su stalno ista, Sammir igra stalno, bilo je logično da stavim tri zadnja vezna.

Cijelu analizu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

C5
c523h231
20:12 04.10.2012.

Za pokoji bod u LP dinamo mora ...vratiti u svoje redove Modrica,Eduvarda,Kranjcara,Vukojevica,Vrdoljaka,Olica,Mandzukica...

SB
sb5
20:12 04.10.2012.

onaj tko voli svoj klub a ne vlastiti džep kupuje, a ne prodaje igraće,,,,,,,,to se vidi i po praznim tribinama nije narod naivan,,,,,,,,

OB
-obrisani-
19:26 04.10.2012.

Eto ti ga na.... Cacic govori isto kao i ja ,samo kad ja kazem da HL i LP nije isto ,kaze mi mohito da pricam "gluposti" ... Nema veze ,ja sam laik i navijac ,Cacic je trener...