SLABE TOČKE

Dinamo je čak 11 golova primio iz peterca

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo je čak 11 golova primio iz peterca
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
03.12.2013.
u 10:00
Statistika jasno upućuje na crne točke Dinamove igre: čak je 15 od 24 pogotka primljeno u posljednjih pola sata, a sedam nakon 75. minute, od čega tri u nadoknadi vremena!
Pogledaj originalni članak

Dinamo je ove sezone u 28 utakmica u prvenstvu i Europi primio 24 pogotka. U 13 susreta očuvao je mrežu čistom, a u preostalih 15 jednom je primio tri (Ludogorec) i čak sedam puta po dva pogotka (dvaput Austria, dvaput Hajduk, dvaput Černomorec te jednom PSV).

Statistika jasno upućuje na crne točke Dinamove igre: čak je 15 od 24 pogotka primljeno u posljednjih pola sata, a sedam nakon 75. minute, od čega tri u nadoknadi vremena! A samo sedam u prvom poluvremenu. U završnici utakmica plavi su propustili plasman u Ligu prvaka, tri boda u Europskoj ligi i dva u hrvatskom prvenstvu.

Također, čak 11 golova, dakle gotovo pola, primljeno je iz peterca! I samo jedan udarcem izvan šesnaesterca. Šest su golova plavi primili nakon prekida, ali samo jedan izravnim udarcem, iz jedanaesterca protiv H. dragovoljca. Ostali su bili ubačaji. A svaki je ubačaj – frka...

Osam je pogodaka suparnik postigao glavom, dakle trećinu. Tu je Dinamovu slabost najbolje iskoristio Černomorec, koji je sva četiri pogotka za šest bodova zabio glavom. Dok su dva gola čisti plod pacerskih pogrešaka obrane i vratara Zelenike. Nasreću, oba u istoj utakmici, protiv Ludogoreca. Kritičnija je obrambena lijeva strana, po kojoj je išlo sedam akcija nakon kojih su primljeni pogoci, dok su po desnoj strani i kroz sredinu suparnici plave probili po četiri puta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GS
gogy.sveznadar
11:17 03.12.2013.

Zelenika je mlad golman ali nema ono nesto.... Nesiguran kod istrcavanja,ispucavanja lopte a da negovorim da se nemice sa crte-njemu pokupiti loptu upucenu iz kornera u 5 metara je nedosanjani san i dinamo ako misli dobiti prvenstvo treba golmana ipak kvalitetnijeg od Zelenike ili onog Poljaka.

MO
mojazemlja
15:31 03.12.2013.

I bahati se sa izjavama...kad jednog dana završi u Rudešu valjda će shvatit.