SVE VEĆI POPIS UGROŽENIH

Capello vodi Beckhama na SP da bude potpora

Foto: Reuters
Capello vodi Beckhama na SP da bude potpora
16.03.2010.
u 13:59
David Beckham, engleski nogometni reprezentativac na posudbenom radu u Milanu, izgubio je tri mjeseca prije početka SP-a mogući nastup na tom velikom natjecanju.
Pogledaj originalni članak

Bio bi mu to četvrti nastup na Mundijalu, nakon 1998., 2002. i 2006. godine, no u svemu se ispriječila teška ozljeda Ahilove tetive lijeve noge u nedjelju na utakmici protiv Chieva. Beckham se ozlijedio sam, bez duela ili bilo kakvog kontakta.

Već u ponedjeljak je podvrgnut operaciji u finskom Turkuu, a zahvat je obavio priznati liječnik Sakari Orava, koji je najavio da će oporavak trajati dugo, dovoljno da Beckham ne bude spreman za igranje na jugu Afrike.

No, Fabio Capello, engleski izbornik, je obećao da će pozvati Beckhama na put u Južnoafričku Republiku. Neće ga postaviti u momčad, ali Capello ima želju da Beckham bude na poprištu događaja i to kao potpora suigračima.

- Cijenim Beckhama i ono što je godinama bio u reprezentaciji. Bio je pravi vođa i zato želim da bude blizu nas. To će mnogo značiti ostalim igračima - rekao je Capello, a Beckham bi navodno trebao tijekom SP-a na jugu Afrike i promicati ideju po kojoj bi Engleska bila domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Sve veći broj upitnih ili otpisanih

Nedjeljna ozljeda Ahilove tetive lijeve noge koju je zaradio David Beckham na utakmici između Milana i Chieva u 28. kolu Serije A, nagnala je njemački dnevnik Bild na podsjetnik koji su sve poznati nogometaši pod upitnikom za SP.

Tako se među njima nalaze još čak trojica engleskih igrača, dvojica u redovima Manchester Uniteda, Michael Owen (ozljeda bedrenog mišića) i Wes Brown (ozljeda stopala), te Ashley Cole, kojeg bi fraktura gležnja također mogla spriječiti u nastupu.

Nastupu na SP-u još uvijek se nadaju i Nijemac Simon Rolfes, kapetan Bayer Leverkusena, kao i Nizozemec Robin van Persie, predvodnik napada Arsenala, čiji se povratak treninzima očekuje u svibnju, ali pitanje je hoće li ih nacionalni izbornici uvrstiti u kadrove svojih momčadi.

Među onima koji će sigurno propustiti SP su paragvajski reprezentativac Salvador Cabańas, Brazilac Anderson, Portugalci Jose Bosingwa i Pepe, te Slovak Martin Škrtel.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.