PREKRŠAJ ZA ZATVOR

Čarli je zamalo stradao kao Dudu!

Foto: AFP
Čarli je zamalo stradao kao Dudu!
16.02.2011.
u 10:11
Vedrana je pokušao ozlijediti Flamini, koji je prvi skočio prema Tayloru kada je on ozlijedio Eduarda, svog suigrača u Arsenalu.
Pogledaj originalni članak

Nakon brutalnog starta Francuza Mathieua Flaminija s dvije noge u gležanj Vedrana Ćorluke i bolne grimase, izgledalo je kao da je riječ o teškoj ozljedi. Bilo je i krvi na gležnju, sve je u prvi tren izgledalo dramatično kada su Ćorluku iznosili s travnjaka.

Nakon utakmice, Vedran je izjavio: – Bio je to prekršaj za zatvor, čini mi se da mi ništa nije slomljeno. Naš je nogometaš napustio Milano na štakama i s pneumatskom čizmom na desnoj nozi.

Uefa mora reagirati

Podjednako je jak gnjev svih u Tottenhamu nakon starta Francuza Mathieua Flaminija, ali i na reakciju njegova sunarodnjaka, suca utakmice Stephana Lannoya. Naime, on je propustio, a nije smio, za takav start isključiti Milanova veznog igrača. Očito je da se Flamini namjerno, s dvije noge, zaletio u našeg nogometaša. Bio je to podjednako brutalan start kao i onaj Martina Taylora na Eduarda da Silvu 23. veljače 2007. godine. Imao je Čarli veliku sreću jer mu je noga bila u zraku, nakon što je ispucao jednu loptu, a ne na tlu. Da je s tom nogom bio na zemlji, najvjerojatnije bi došlo i do puno teže ozljede, možda bi završio baš kao i Eduardo da Silva u Birminghamu. Da ironija bude veća, baš je Mathieu Flamini bio suigrač našeg Dudua, bio je najbliži tom mesarskom startu Taylora. Prvi je skočio prema Birminghamovu nogometašu, želio se s njime obračunati, a vrlo je brzo prosvjedovao, u trenutku dok sudac još nije pokazao crveni karton Tayloru.

Nevjerojatno, kao da je Flamini zaboravio na taj krvnički start, te ga je baš on odlučio ponoviti u utorak navečer na San Siru. Nakon svega, onako vruć, Flamini je još mahnuo navijačima Milana i pozvao ih da stvaraju pritisak prema nogometašima Tottenhama.

– Flamini je startao tako da je mogao slomiti nogu Ćorluki. Nevjerojatna je reakcija glavnog suca, nadam se da će Uefa pažljivo pregledati snimku utakmice te da će reagirati – žestio se Harry Redknapp, strateg Tottenhama, nakon utakmice.

Novinar engleskog Guardiana napisao je da je najveći zločin dvoboja u Milanu što francuski arbitar nije isključio Flaminija.

Dojmljiv do ozljede

Vedran Ćorluka, koji je dobar dio sezone bio na klupi, igrao je vrlo dobro. Nakon jedne pogreške iz koje se rodila prigoda za Milan, ostali dio utakmice pokazao je da mu je mjesto u udarnoj postavi. Lako je rješavao sve obrambene zadaće, a bio je opasan i u napadu. Treba se nadati da nije riječ o težoj ozljedi, iako će morati mirovati neko vrijeme. A pred Spursima i reprezentacijom i vrlo su važne utakmice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

JE
jermar
14:15 16.02.2011.

e moj kontra admirale sta li si ti gledo cuj nije ono strat sa dvije noge pogledaj malo bolje snimku ili ti neznas brojat do dva pa nerazlikujes jednu od dvije noge skocio je i letio je gotovo pet metara sa dvije noge start za zatvora

SI
silversurfer22
10:32 16.02.2011.

glupanima, siledžijama i neznalicama poput Flaminija doživotni izgon iz nogometa...

OB
-obrisani-
12:41 17.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/