Olympiakos presnažan

Mršić: Nismo znali odgovoriti na agresivnost i snagu Grka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Veljko Mršić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Veljko Mršić, Jacob Pullen
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cedevita Cibona
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Tomislav Zubčić
15.10.2015.
u 23:35
Cedevita je pružala otpor samo 27 minuta kod doprvaka Europe. Šesnaestogodišnji cedevitaš Džanan Musa postao jedan od najmlađih košarkaša koji je zaigrao u Euroligi ikad
Pogledaj originalni članak

Na otvaranju novosezonske Eurolige, košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite izgledali su na Kreti jako dobro prvih 27 minuta utakmice. Nažalost, košarka se igra 40 minuta, a sokolovima je krila podrezao grčki prvak Olympiakos za konačnih 76:61.

Premda je 15 koševa realna razlika između ova dva sastava, Zagrepčane će zacijelo boljeti način na koji su ispali iz ove utakmice. Doduše, da su samo malo bolje šutirali i da Olympiakos u očima sudaca nije bio "zaštićena vrsta"  izgledali bi puno bolje.

Nažalost, i neki cedevitaši su ostali dužni svojim navijačima, ponajprije centar Žorić, branič Babić i razigravač Gordić. Njihov učinak statistički je program svrstao ispod nule, ali je dobrom ocjenom nagradio Zubčića (16 koševa, 6 skokova), Pullena (18 koševa, 4 trice), Whitea (8 koševa) i Bilana (10 koševa). 

– Znali smo da će biti teška utakmica. Oni su ipak obilježili povijest košarke Eurolige. Držali smo se prvo poluvrijeme jako dobro, no u drugom poluvremenu postotak šuta je pao, uzeli su previše ofenzivnih skokova i to je ključni segment zbog čega je utakmica presudila u njihovu korist. Mislim da mi i dalje moramo igrati svoju igru. Naš način kako moramo igrati je kao što smo igrali prve tri četvrtine. Nažalost, danas se dogodio pad koncentracije i izgubili smo – izjavio je Zubčić.

Na veliki odmor otišlo se sa samo "plus 3" za Olympiakos pri čemu su najveći otpor s gostujuće strane pružali Zubčić (11 koševa) i Bilan (10 koševa).

Uz dobru igru Pullena, gosti su poveli sa 47:43, no onda su domaćini prebacili u višu brzinu i "na mišiće" otišli na  nedostižnu razliku. U tim trenucima prednjačio je belgijski Amerikanac Lojeski (tri trice, 14 koševa), a nerješiva enigma za hrvatski sastav bili su i krilni centar Printezis (20 koševa) i fizički moćni centar Patrick Young (16 koševa, 5 napadačkih skokova).

– Bili smo nekih 25-26 minuta u igri. Međutim, treba biti iskren i reći da nismo igrali dobro. Imali smo velikih problema s njihovom agresivnošću i fizičkom snagom. Nismo na to odgovorili. Izdominirali su nas u napadačkom skoku. Još uvijek nismo taj nivo. To smo i znali i tu moramo dosta raditi. Ovo je ipak fizički jedan puno viši nivo košarke nego što smo mi igrali. Moramo biti puno bolji za biti kompetitivni 40 minuta protiv ovakvih ekipa. Mislim da u svemu možemo biti bolji. Bilo je u početku nekih dijelova igre koji su bili dobri, no to je bilo sporadično. Mora biti puno bolje. Puno smo držali loptu, lopta nije bila tečna, no to je i zbog dobre Olympiakosove obrane i njihove fizičke snage koja je na jednom višem nivou nego što smo mi – izjavio je poslije poraza trener Cedevite Veljko Mršić.

Zanimljivo je da je Mršić utakmicu započeo sa Džananom Musom u petorci čime je ovog 16-godišnjaka učinio jednim od najmlađih košarkaša svih vremena u Euroligi.

Cedevita će u 2. kolu za tjedan dana ugostiti francuski Limoges.

U prethodnim današnjim utakmicama Eurolige Barcelona i Tomić doživjeli su iznenađujući poraz u Turskoj dok je Rok Stipčević bio najbolji igrač Dinama Sassari. Opširnije pročitajte OVDJE.

>>Veljko Mršić: Sad je lakše igrati protiv favorita

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.