EUROLIGA

Cedevita kod Caje "trenira" za Široki

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Cedevita kod Caje "trenira" za Široki
14.12.2012.
u 09:21
– Sigurno da nas je poraz protiv Cibone uzdrmao. Prilično detaljno smo nakon svega analizirali utakmicu i shodno tome postavili treninge – priznaje Aco
Pogledaj originalni članak

U posljednjem kolu skupine C Eurolige, ujedno zadnjoj euroligaškoj utakmici za Cedevitu u ovoj sezoni, momčad Ace Petrovića gostovat će u Vitoriji kod Caje Laboral. Utakmica se igra u petak u 20 sati, a bit će to ujedno okršaj dvojice hrvatskih trenera. Nakon što je Cedevita u prvom okršaju s Cajom Laboral u Draženovu domu pobijedila, Španjolci su, naime, promijenili trenera i kormilo je od Duška Ivanovića preuzeo Žan Tabak.

Cedevita teoretski još uvijek ima šanse za prolaz u top 16. No riječ je doista samo o teoriji pa su se u redovima crvenih potpuno okrenuli ABA ligi, gdje je cilj plasman u top 2.

U Vitoriji će Cedevita igrati bez Marka Tomasa i Luke Babića, a Mickaelu Gelabaleu u subotu istječe ugovor.

– Ono što nam je ovog trenutka najvažnije jest da za ponedjeljak vratimo Marka Tomasa. Mislim da smo tu u principu na dobrom putu. Nećemo ga voditi u Vitoriju. Idemo tamo odraditi utakmicu s rosterom koji imamo. Znači, bez njega i Babića, i odigrati jednu tranzicijski korektnu utakmicu, u smislu da nam ona u ovom trenutku nije u fokusu jer imamo dvije domaće utakmice protiv Širokog u ponedjeljak i u četvrtak protiv Budućnosti. Svjesni smo zadataka ispred sebe, bez obzira na to što imamo nekoliko problema vezanih uz momčad. Međutim, od  prošle nedjelje moramo biti fokusirani na taj ponedjeljak da se što kvalitetnije spremimo za Široki – rekao je trener Cedevite Aco Petrović.

Bez obzira na sve, Cedeviti bi kvalitetan rezultat u Vitoriji dobro došao za, ako ništa drugo, dizanje samopouzdanja.

– Rekao sam već igračima. S obzirom na to da Caja Laboral sada u principu dolazi u neku dobitnu kombinaciju, za mene da sam igrač bio bi veliki izazov igrati pred 15.000 ljudi protiv tako dobre momčad. Neće nam biti lako, ali sigurno da želimo odigrati jednu dobru utakmicu. U to ne treba sumnjati – dodao je Aco.

Njegovu momčad prilično je potresao poraz kod Cibone prošle nedjelje. U slučaju pobjede Cedevita bi sada bila pobjedu zaostatka iza drugog Partizana.

– Sigurno da nas je poraz protiv Cibone uzdrmao. Prilično detaljno smo nakon svega analizirali utakmicu i shodno tome postavili treninge – priznao je strateg cedevitaša.

– Propustili smo jednu šansu da se približimo vrhu ljestvice. Međutim, što je, tu je. Biti će tu i pobjeda i poraza, ali treba ostati hladne glave.

Zbog nezadovoljavajućih rezultata u ABA ligi Aco najavljuje moguće promjene u momčadi:

– Polako se približava kada ćemo definitivno morati resetirati momčad. To je neminovnost tamo negdje u božićnoj pauzi. U ta tri-četiri dana sigurno da ćemo morati malo promijeniti izgled momčadi jer će se dogoditi neke promjene.

Kapetan Marino Baždarić također Cibonu nije zapamtio po dobrome:
– Više od poraza igrače boli činjenica na koji način smo izgubili tu utakmicu. Bez goleme količine energije. Nismo se potukli kako smo trebali i nismo odigrali na način na koji bismo trebali igrati tu utakmicu. Mi smo objektivno bili favoriti u toj utakmici. Trebali smo se na terenu od samog početka postaviti s čvrstom obranom. Kad nismo, Cibona je pogodila neke šuteve, odvojila se i onda smo morali stizati rezultat. To je totalno različito od onoga što smo očekivali i kako smo se pripremali.

A što Bažda kaže o samom susretu s Cajom Laboral?

– Idemo tu utakmicu iskoristiti prije svega za jedan dobar trening, dodatno uigravanje ekipe i hvatanje forme. To će nam biti potrebno u nastavku sezone. Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, napaljen domaćin pred vjerojatno punom dvoranom. Neće biti lako, ali mislim da smo ovdje, kad smo ih pobijedili, pokazali da možemo igrati s njima. Idemo bez nekog velikog pritiska odigrati dobru utakmicu.

U trenutku kad je momčad oslabljena morat će iskoračiti preostali igrači.

– Sigurno da su u dosta teškom trenutku za nas došle ove ozljede i odlazak Gelabalea. Nakon Vitorije čekaju nas tri vrlo važne utakmice do kraja godine. Igrači koji su tu moraju se skupiti, dati dodatnu snagu i energiju da nadomjeste one kojih nema. Bez obzira na sve te stvari koje su nas zadesile, mislim da imamo dovoljno kvalitete i da ćemo izvući pouke iz utakmica koje smo dosad odigrali, a koje nisu bile na pravom nivou – rekao je Baždarić za kraj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.