POČINJE LIGA ZA PRVAKA

Cedevita na Alkara bez Drapera i Edwardsa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cedevita na Alkara bez Drapera i Edwardsa
19.03.2011.
u 12:26
Cedevita na otvaranju nove A-1 Lige za prvaka, u osvit utakmice s Estudiantesom, u subotu od 17:30 u Sutinskim vrelima dočekuje Alkar.
Pogledaj originalni članak

Sinjani su netom završenu A-1 ligu okončali na 3. mjestu, s istim brojem bodova, 11 pobjeda i 7 poraza, kao i drugoplasirani Borik. Split je bio prvi s 15 pobjeda, dok je Ligu za prvaka osigurao i Zabok s omjerom 10-8. Cedevita u Ligu za prvaka ulazi sa 17 bodova za Euroligu, 9 manje od Zagreba CO a 11, odnosno 12 više od Cibone i Zadra, tako da će i prvenstvo Hrvatske do kraja biti zanimljivo, ne samo zbog borbe za naslov prvaka u kojoj su prvi puta u povijesti favoriti klubovi koji prvaci nikada nisu bili, Zagreb i Cedevita, nego i zbog plasmana u Euroligu jer se za naslov dobiva 35 bodova, za drugo mjesto 27, treće 19 a četvrto 9.

Cedeviti bi eventualni prolaz na Final four Eurokupa donio nova dva boda pa bi u domaćem prvenstvu plasman ispred Zagreba donio i elitno europsko natjecanje slijedeće sezone. U slučaju neprolaska Estudiantesa, Cedevita bi trebala biti dvije pozicije ispred Zagreba. No, to i nije najvažnija činjenica, već borba zanaslov prvaka Hrvatske u kojoj će trebati dobijati „lagane“ utakmice.

- Već se u prethodnim sezonama vidjelo da momčadi iz A-1 lige s NLB ligašima igraju potpuno opušteno i rasterećeno, istovremeno apsolutno motivirano zbog želje za dokazivanjem dok smo mi tek završili vrlo naporno natjecanje i u novo ulazimo odnule - kaže pomoćni trener Cedevite Ivan Meheš.

- Nikako se ne smijemo postaviti podcjenjivački i negativnoopušteno već od samog početka pokazati Alkaru gdje seigra i koji je naš rang. Sigurno smo veliki favoriti, bezobzira u kakvom sastavu igrali, ali nedostatak borbenosti može nam donijeti probleme tako da očekujem jedan dobar pristup uz dobro ugrijavanje za Estudiantes u srijedu.

Cedeviti i dalje u momčadi nedostaje Edwards, koji danas očekuje definitivno liječničko mišljenje glede problema s trombom. Liječnici su dopustili fizički napor, ali s obzirom da je i dalje na tabletama za sprečavanje grušanja krvi postoji opasnost u kontaktu (porezotina ili unutarnje krvarenje može biti opasno) traži se prelaz na druge
medikamente koji bi mu omogućili igranje. Uz američkog centra, protiv Alkara vjerojatno neće nastupiti niti DD Draper, s obzirom na blage probleme s koljenom u svrhu oporavka za srijedu, dok je upitan nastup Vukušića koji je mirovao zbog
problema sa zglobom, a s obzirom da Žižić nema pravo nastupa u Eurokupu, a upitan je Edwards, ključno je da Vukušić bude spreman za srijedu. No, Cedevita ima široki fond igrača, što je dokazala u dva posljednja NLB dvoboja u Kragujevcu i protiv Igokee.

- Prvenstvo će biti vrlo izjednačeno i više će klubova biti u borbi za naslov, bez obzira što se nas i Zagreb svrstava u favorite - Ligu za prvaka najavljuje Tomislav Petrović.

- Mi svakako ciljamo finale a nadamo se da bi mogli i osvojiti prvenstvo, zašto ne? Imamo sjajan roster, veliki broj odličnih igrača tako da bi pravim pristupom već od starta mogli biti u prilici osvojiti trofej. Alkar stvarno treba shvatiti vrlo ozbiljno, prisjećajući se utakmice sa Zadrom u polufinalu Kupa, gdje smo ozbiljno kiksali. Vjerujam da nam je to bila prava pouka kako treba igrati svaku utakmicu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

H0
Hulk-012
13:29 19.03.2011.

Jučer je opet tiket na blogu prosao imam niz na blogu od 8 dana zaredom pogodenih a svaki putje koficient vec od 1.8 il vise.U sms imam postotak pogodaka 90 posto i uglavnom sve imamo arhivi pa mozete i pogdati nas rad!!! navratie za danas jer sms je aktivan do 4 sata a par na blogu do 20:00!!! POSTOTAK POGODAKA NAM JE PREKO 90% DODITE I UVJERITE SE JER SMO NAJBOLJI!!! WWW.hulk012.bloger.hr WWW.hulk012.bloger.hr www.hulk012.bloger.hr