SLAVLJE SA +39

Cedevita 'pregazila' Kvarner u Sisku, odlična partija Buve

Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
Cedevita Kvarner (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
Cedevita Kvarner (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
Cedevita Kvarner (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
Cedevita Kvarner (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
Cedevita Kvarner (1)
04.05.2013.
u 22:24
Ivan Buva bio je prvi strijelac utakmice sa18 koševa i 8 skokova u 16 i pol minuta
Pogledaj originalni članak

U prekrasnoj atmosferi ispunjene dvorane Brezovica u Sisku, Cedevita je kao domaćin u sklopu 11. kola A-1 Lige za prvaka uvjerljivo pobijedila Kvarner 2010 sa 87:48 .

Veliki broj djece koji su iz Siska i okolice došli na utakmicu dokaz je da je ideja o popularizaciji košarke i premještanju odigravanja susreta iz Doma sportova u Zagrebu u Sisak uspjela, a dobra igra Cedevite bila je samo šlag na tortu.

Unatoč inzistiranju na zonskoj obrani od strane gostiju, Zagrepčani nisu imali većih problema. Riječane, koji su deficitarni u visini pod košem, uspješno su limitirali u obrani, što je pak rezultiralo velikim brojem kontri za Cedevitu.

Zagrepčani su u prvom poluvremenu imali dvije velike serije. S 12-0 u prvoj su četvrtini otišli na 17:8. Kvarner 2010 tu se vratio i približio na 17:16, no nakon što je Predrag Šuput zabio šest poena u 11-0 seriji za 36:23 na tri minute do velikog odmora, gosti više nisu došli na jednoznamenkasti zaostatak.

Prvih 20 minuta zaključeno je naposljetku s 41:28, a drugo poluvrijeme Cedevitaši su otvorili zabivši četiri trice u seriji 14-0. U tom trenutku bilo je 55:28 pa je Jakša Vulić umjesto Šuputa u igru odlučio uvesti Ivana Buvu. Ovaj je vrlo dobro reagirao i završio utakmicu kao prvi strijelac, sa 18 koševa i 8 skokova za 16:45 minuta. Veliku minutažu zbog neigranja Vlade Ilievskog imao je i Roko Rogić, a on je za 31 minutu upisao 11 koševa uz šut za tricu 3/3.

Večeras osim Ilievskog nije igrao ni Bracey Wright, no izostanak njih dvojice u ovakvoj se utakmici, u kojoj je Cedevita za tricu šutirala 12/23 i imala čak 27 skokova više od protivnika, nije osjetio.

Tijekom poluvremena na terenu su zaigrale klinci iz Škole košarke Sisak, a na predstavljanju su igrači na teren sa sobom poveli \"Lovrekice\" iz ŽKK Petrinja. Za djecu u gledalištu bila je priređena nagradna igra.

Direktor Cedevite Krešimir Novosel prije utakmice uručio je poklone kao zahvalu za pomoć pri organizaciji utakmice Darku Kotaraninu, Ivanu Borasu, Ranku Hrsu, Paji Zrniću i Bošku Dimiću.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.