2. KOLO EUROKUPA

Cedevita slavila, Ciboni 25. poraz zaredom

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Cedevita (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Cedevita (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Cedevita (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Cedevita (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Cedevita (1)
23.10.2013.
u 20:47
Nolan Smith bio je najefikasniji sa 20 koševa, dok je Jusuf Nurkić ubacio 17. Cedevita sad ima skor 1-1.
Pogledaj originalni članak

Dok je Cibona kod Nymburka (76:84) doživjela svoj 25. europski poraz u nizu, Cedevita je istovremeno na svom parketu izborila prvu ovosezonsku europsku pobjedu. Prva žrtva agresivnosti Repešine momčadi bio je belgijski doprvak Charleroi (88:75) kojeg Cedevitin trener Jasmin Repeša ne smatra izravnim konkurentom za prolaz dalje. Jasko se stoga nije niti ljutio na propuštenu priliku za pobjedom s većom razlikom protiv momčadi s pet Amerikanaca.

- Uz svo poštovanje, teško će oni nakon dva startna poraza uhvatiti priključak za prva tri mjesta. Mi ćemo pak morati držati domaći teren, no za prolaz dalje trebat će i nekoga pobijediti u gostima, to su pobjede koje čine razliku - ustvrdio je Repeša.

Cedevita je vodila i "plus 19" (64:45), a rutinskoj su pobjedi najviše pridonijeli branič Nolan Smith (22 koša, pet asistencija) i 19-godišnji centar Jusuf Nurkić (17 koševa za 12 minuta) koji sinoć nije bio najmlađi cedevitaš. U prvom sastavu domaćina, ali i u Eurokupu debitirao je 16-godišnji Lovro Mazalin koji je za minutu i pol ubacio jedno slobodno bacanje. Borbeni centar Goran Suton ubacio je tri trice, a na agresivnost domaćina bitno su utjecali još i veteran Baždarić, reprezentativac Tomas te Ramljak i Babić koji je ustvrdio:

- Znali smo da suparnici dosta dobro trče u napad a slabo u obranu pa smo nastojali nakon skoka istrčati protunapade iz zabiti što više lakih koševa. No, njihovoj četvorci Abukaru smo omogućili dosta otvorenih šuteva pa nam je zabio pet trica odnosno 27 koševa.

Cibona u posljednjoj četvrtini primila 26 koševa

Osim slabe završnice Zagrepčana (26 primljenih koševa u posljednjoj četvrtini), za Cibonin poraz u Nymburku najzaslužniji je teški austrijski reprezentativac BiH korijena Rašid Mahalbašić koji je centrima gostiju Žižiću i Planiniću zabio čak 25 koševa. Najbolji cibos bio je Strawberry (18 koševa, 8 skokova) Žižić je zabio 16 koliko i Blassingame koji je upisao i 11 asistencija no sve to je, uz slabu obranu, bilo premalo za prekid crnog niza.

LADY GAGA:

Pljuvali su me i govorili da smrdim, da sam nakaza. Sa samo 15 godina pala sam u duboku depresiju

I kada se već činilo da je za Lady Gagu samo nebo granica, razotkrila je sebe u odličnom dokumentarcu "Five Foot Two", koji prikazuje sasvim drugo, obično, ali i nesigurno i prilično ranjivo lice ove svestrane umjetnice. U tom filmu moglo se čuti da se nije nikad osjećala dovoljno ugodno u svojoj, "običnoj" koži te da se nije mogla pojaviti na pozornici i pjevati samo začešljane kose.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.