UOČI CIBONE

Cedevita traži mir u Tuhlju, Baždarić upitan

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Cedevita traži mir u Tuhlju, Baždarić upitan
01.06.2012.
u 13:47
– Draper bi morao biti naš najbolji igrač i to od njega u subotu očekujem – kaže Zula
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cedevite odradili su jutarnji trening u Domu sportova pa se uputili u Tuheljske toplice gdje će u izolaciji dočekati  treći finalni ogled protiv Cibone (subota, Draženov dom, 20.15, prijenos na Sportklubu). Novinarima se na jutrošnjoj konferenciji obratio trener Dražen Anzulović koji je upozorio da bi u subotu Cedevita u odlučujućem susretu (Cibona vodi sa 2-0 u finalnoj seriji za prvaka) mogla igrati bez kapetana Marina Baždarića koji je u utorak ozlijedio zglob.

– Svaki nam je igrač važan s obzirom na to da smo tijekom sezone imali puno izostanaka i sve se to osjeti. Bažda kao kapetan i vođa ove ekipe puno znači na terenu. Već dugo igramo i bez Smodiša. Nedostajat će nam, a kako ćemo to nadoknaditi, ovisi o reakciji ostalih igrača. Tu posebice napominjem učinak Drapera koji bi morao biti naš najbolji igrač i to od njega u subotu očekujem.

Anzulović priznaje da je Cibona odigrala bolje, posebice u drugoj utakmici u Domu sportova, te da postoji stanovito emocionalno pražnjenje igrača nakon svega dobroga što su učinili tijekom čitave sezone.

– To uvelike utječe jer, dok su druge momčadi oscilirale tijekom sezone, mi smo držali jednu konstantu. Sve su to učinili ovi igrači, isti igrači bez obzira na to što su možda bili u boljem stanju, prije svega fizičkom no što su sada. Imali smo i Smodiša koji je sigurno davao jednu kvalitetu više na parketu. Od plakanja nemamo koristi nego se treba skupiti na parketu i dati što više. Ako će to biti zadnja utakmica, završit ćemo je ponosno uza spoznaju da smo dali maksimum i apsolutnu vjeru da to nije kraj.

Cedevitina trenera ni u ovoj situaciji nije napustio optimizam.

– Nismo u dobroj situaciji i sigurno da je Cibona sa 2:0 vrlo blizu. Međutim, ni prvi ni zadnji put da serije 2:0 nisu bile odlučujuće. Ono što je najbitnije jest da mi moramo željeti pobjedu, da imamo momčadsku koheziju na parketu, da budemo prava ekipa i tako djelujemo u utakmici. To nije bio slučaj, ponajprije u prvom poluvremenu prošle utakmice. Mi smo znali imati problema tijekom sezone i kada nam je bilo najteže, taj momčadski duh znao je prevladati i donijeti pobjedu. Mi, kada smo momčad, možemo, to sam već puno puta napominjao, pobijediti svakog protivnika, pa i Cibonu u njenoj dvorani u subotu. Tome se i nadam.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
18:43 01.06.2012.

Nevjerojatno, kako i pred posljednju utakmicu Anzulović vrti istu ploću i za sve krivi igrače kao da ih trenira netko drugi. Draper i Car su bili najbolji igrači u prošloj sezoni, a sada ne mogu čuvati El Amina (koji ne bi mogao parirati Ciboninim veteranima iz 60ih i 70ih).