Eurokup

Cedevita uvjerljivo slavila u Volgogradu i stigla do druge pobjede

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Cedevita uvjerljivo slavila u Volgogradu i stigla do druge pobjede
14.01.2015.
u 20:28
- Bila je to dobra utakmica. Pametna i čvrsta, prije svega defenzivno protiv njihovih dosta jakih individualaca. Vidjeli ste na kraju kako to izgleda kad smo ih malo pustili- rekao je poslije pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.
Pogledaj originalni članak

U 2. kolu I skupine druge faze Eurokupa Cedevita je došla i do svoje druge pobjede. Zagrepčani su u Volgogradu svladali Crveni oktobar sa 83:65 i tako popravili dojam iz Valjeva, gdje su u 17. kolu ABA lige od Metalca Farmakom u nedjelju tijesno poraženi sa 56:55.

Cedevita je igrala bez Nemanje Gordića, Stanka Baraća i Marka Tomasa, no domaćini nijednom nisu imali prednost. Momčad Jasmina Repeše utakmicu je otvorila s vodstvom 15:4. Prva je četvrtina završena s 19:8, a druga s 35:27 za Cedevitu, za što je najzaslužniji bio Tomislav Zubčić, koji je već u prvom poluvremenu za 13 min. u igri upisao 12 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Iako nisu uspjeli izjednačiti ili povesti, Rusi su se u trećoj četvrtini sasvim približili. Kad je Artem Komissarov na 2:42 min. do isteka spomenutog perioda zabio oba slobodna bacanja, Crveni oktobar došao je na minimalni zaostatak 48:49. Međutim, Cedevita je u narednim minutama odigrala odlično i vratila potpunu kontrolu utakmice u svoje ruke.

Zubčić i Fran Pilepić zabili su svaki po jednu vrlo bitnu tricu za 55:48 Cedevite. Komissarov je na to položio za -5 domaćina, no Zubčić je iz lijevog kuta potom pogodio još jednu tricu, a Pilepić je na 11 sekundi do isteka treće četvrtine s pet metara poentirao za Cedevitino vodstvo 60:50.

Nakon što je Ivan Ramljak na sedam i pol minuta do kraja susreta zabio za +16 svoje momčadi, domaćini su košem Romea Travisa uspjeli prekinuti veliku zagrebačku seriju 17-2, no pobjedu prvaka Hrvatske nisu ugrozili.

 - Bila je to dobra utakmica. Pametna i čvrsta, prije svega defenzivno protiv njihovih dosta jakih individualaca. Vidjeli ste na kraju kako to izgleda kad smo ih malo pustili. Međutim, kontrolirali smo sve dosta dobro. U jednom momentu su nam došli na jedan razlike, no na vrijeme smo se odmakli i rutinirano utakmicu završili kako treba - rekao je poslije pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.

Zagrepčani su sada u Eurokupu u vrlo dobroj poziciji…

- Imamo 2-0 i to je dobro. Međutim, znamo da smo u ABA ligi barem jednu ili dvije pobjede u zaostatku. Moramo se oporaviti i biti spremni za Laktaše, to je za nas veoma bitna utakmica, a onda otići u Rim da već ondje pokušamo osigurati osminu finala Eurokupa - dodao je Repeša.

Kod Cedevite je s 24 poena (šut za dva 4/5, šut za tri 5/7), sedam skokova i pet ukradenih lopti za 24:17 min. najbolji bio Zubčić.

- Nadam se da ću tako i ubuduće igrati. Ovo je bila lijepa moja partija, no zahvaljujem cijeloj ekipi na puno dodavanja i otvorenih šuteva. Mislim da je ova pobjeda kompletno ekipna.

Zagrepčani su utakmicu završili šut za tricu 9/18 i šut za dva 23/44.

- Bila je ovo jedna lijepa šuterska večer. Međutim, put je bio težak. Nismo znali što nas čeka, no proradio je naš inat. Htjeli smo pobjedu, došli smo po nju i ostvarili smo je. Sigurno da naše šanse sada rastu, no treba ići utakmicu po utakmicu. Sada u Eurokupu imamo još jednu utakmicu u gostima i želimo otići što dalje - dodao je Zubčić.

Uz njega su kod Cedevite dvocifreni još bili Pilepić s 15 poena i Bilan s 14 poena, a domaćine je s 15 poena i sedam skokova predvodio Lamont Hamilton.

>> Rozić: Neka naš debakl bude od koristi Zadru

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.