ODLAZAK U NJEMAČKU

Červar: Što god bilo, Davor će ostati u našoj obitelji

Foto: import
Červar: Što god bilo, Davor će ostati u našoj obitelji
18.01.2007.
u 13:02
Pogledaj originalni članak

Rukometni reprezentativci Hrvatske danas su se u 11.20 sati čarterom iz zračne luke Pleso uputili na Svjetsko prvenstvo u Njemačku. Prva postaja Červarove momčadi je grad Stuttgart gdje naši igraju utakmice skupine F.

Na SP je izbornik poveo 19 igrača. Ostalo je jedno upražnjeno mjesto, a njega bi u kasnijoj fazi natjecanja trebao popuniti Davor Dominiković koji čeka uzorak iz Španjolske kako bi ga što prije poslao u Beč, u nadi da će se taj doping test ipak pokazati negativnim.

- Nikome nije drago, pogotovo izborniku, kad dobije takvu vijest. Protiv sam dopinga, zalažem se za moralnost, ali najlakše je nekoga prekrižiti. Zar ga sad treba ubiti? U svemu tome sam i sretan što su svi moji igrači stali uz Davora, koji ostaje član naše obitelji, a i ja sam uz njega. I tako će biti kako god taj slučaj završi. Davoru je najteže, došao se s nama oprostiti prije odlaska iz hotela - pričao je izbornik Lino Červar prije ulaska u zrakoplov i puta na SP.

Červar vjeruje da će drugi dopinški nalaz pokazati da je sve bila pogreška i da će se Dominiković priključiti reprezentaciji u Njemačkoj.
- Želimo istinu, vjerujem da je nedužan, iako zasad nemam argumente za tu tvrdnju. A nemam ih ni da bih govorio o nekakvom podmetanju - dodao je izbornik.

Hrvatska je bez Šole i Dominikovića znatno oslabljena.
- Istina, oni su nam strašno važni, ali ne odlazimo plakati, nije to naša karakteristika. Neće biti lako, jedna jaka reprezentacija otpast će, a nama će biti teže u skupini nego kasnije - zaključio je Červar.

Podsjetimo, na prvenstvu sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina po četiri. U skupinama će svaka reprezentacija odigrati tri utakmice nakon čega dvije prvoplasirane momčadi prolaze dalje. Treća i četvrta reprezentacija po skupinama sudjeluju u utješnom Presidents cupu u kojem će se razigravati za pozicije od 13. do 24. mjesta.

Reprezentacije koje su prošle u daljnju fazu natjecanja formirat će dvije skupine od po šest momčadi. Bodovi iz prvog dijela prenose se i u slijedeći krug. U drugom krugu dvije prvoplasirane momčadi iz skupina A, B i C formirat će skupinu M1. Dvije prvoplasirane momčadi iz skupina D, E i F formirat će skupinu M2. U skupinama M1 i M2 u kojima ima po šest momčadi, svaka će reprezentacija odigrati po četiri utakmice zato jer je već igrala sa drugom iz svoje prvotne skupine. Nakon svih odigranih utakmica u skupinama M1 i M2 dalje prolaze po četiri prvoplasirane momčadi, nakon čega slijedi četvrtfinale.

Hrvatska se nalazi u skupini F. Prva utakmica je u subotu u 16 protiv Maroka, u nedjelju u 18 igramo s Južnom Korejom, a posljednji protivnik u skupini je Rusija (ponedjeljak, 20 sati). Inače, prvenstvo službeno počinje u petak kada domaćini jedinu utakmicu tog dana igraju u Berlinu protiv Brazila. Početak je u 17.30.

Kompletan raspored u pdf formatu možete vidjeti ovdje.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr