na Wembleyju mu ozlijedio ligamente

Cesar: Neću se osvetiti Rooneyju!

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Cesar: Neću se osvetiti Rooneyju!
05.06.2010.
u 21:45
Wayne Rooney je Boštjanu Cesaru na Wembleyu ozlijedio ligamente! Ali, kaže: "Ja nisam osvetnik!"
Pogledaj originalni članak

I Dinamo će imati svoga čovjeka na SP-u u Južnoj Africi, Slovenca Boštjana Cesara (27), dečka kojega je formirala omladinska škola plavih, a prodao, naravno, Zdravko Mamić. U Marseille je prije pet godina prodan za 2,5 milijuna eura.

– Dinamovac sam, to ne krijem. U Maksimir sam iz Ljubljane stigao sa 16 i pol godina, u Zagrebu sam proveo sedam divnih godina, a najljepše razdoblje bilo mi je u mlađim kategorijama, kada smo osvajali sve živo. Igrao sam i u drugoj ligi, u Croatiji Sesvetama, gdje me trenirao Stipe Kedžo. A o Mamiću i danas sve najbolje, skidam mu kapu za sve što je napravio s Dinamom – priča Cesar, koji je 1999. godine u Zagrebu upoznao i današnju suprugu. U braku su od 2008. godine.

Slobodan dan u Zagrebu

Subotu je proveo u Zagrebu, budući da im je izbornik Kek dao slobodan dan. U nedjelju se vraća u Ljubljanu, odakle Slovenci putuju u Frankfurt, pa u Johannesburg.

– U Afriku idemo prepuni samopouzdanja. Dobro nam je došla pobjeda nad Novozelanđanima da se još malo "napumpamo", a ambijent u reprezentaciji je sjajan. Vidjeli ste kakva je euforija među navijačima, kako su nas ispratili, sve uoči Svjetskoga prvenstva izgleda idilično i u Južnu Afriku idemo po osminu finala.

Slovenci otvaraju natjecanje susretom s Alžircima, potom slijede Sjedinjene Američke Države i Engleska...

– Pobijedimo li Alžirce, uvjeren sam da ćemo proći skupinu.

Šlager će biti vaša utakmica s Englezima, dvoboj s vašim dužnikom Wayneom Rooneyem.

– Svi me pitaju za njega, jer mi je prošle jeseni na Wembleyu, u prijateljskoj utakmici, prljavim startom ozlijedio ligamente gležnja. I pritom iznudio jedanaesterac, a mene onesposobio. Nikada nisam doživio takvo nepoštovanje suparnika, i to je cijeli svijet vidio! No, ja nisam osvetnik, i ne mislim ići grubo na Waynea. A Engleza se ne bojimo, na njihovu čvrstoću uzvratit ćemo još čvršće!

Obitelj u Johannesburg

Ide li i obitelj s vama u Južnu Afriku?

– Naravno, tata Slavko, majka Tatjana i brat Igor s djevojkom, dok supruga ostaje u Zagrebu. Rodbina i prijatelji svih slovenskih reprezentativaca bit će cijelo vrijeme zajedno, zato se ne bojim za njihovu sigurnost, a Johannesburgu ćemo se i viđati između utakmica – zaključio je Boštjan Cesar, koji je s Dinamom osvojio Hrvatski kup 2002. i 2004. godine, te prvenstvo s Ćirom 2003. godine, a ponajbolji prijatelji su mu Dario Zahora, Kristijan Polovanec, Marko Šarlija i Mihael Mikić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
sasaunetic
09:37 06.06.2010.

Sretno u JAR,drukat cemo za vas,moze se protiv Alzira te SAD!Zgazi Bostjan onog pijanca Rooneya!