CHELSEA BOLJI

Dinamo dotukao Arsenal, ponovno su izgubili!

Foto: Reuters/PIXSELL
Dinamo dotukao Arsenal, ponovno su izgubili!
19.09.2015.
u 16:22
Završilo je 2:0 za Chelsea, a momčad Arsenea Wengera dobila je dva crvena kartona
Pogledaj originalni članak

Chelsea je na Stamford Bridgeu s 2:0 svladao Arsenal, a sve najzanimljivije dogodilo se u posljednjim trenucima prvog poluvremena te kroz drugih 45 minuta susreta. Jer, tad su pali crveni kartoni i oba pogotka.

Arsenal je ušao u utakmicu jako dobro, a najviše je problema obrani plavaca pravio brzonogi Theo Walcott. No nakon 15 minuta igre Chelsea preuzima inicijativu. Ipak, najzanimljivije od prvog poluvremena nažalost nije imalo nikakve veze s igrom. Diego Costa je imao sreće jer sudac nije vidio kako je udario Koscielnyja u lice, no zaradio je opomenu zbog naguravanja s Gabrielom. Požutio je i igrač topnika, a uskoro je i isključen jer je namjerno nagazio Diega Costu.

U nastavak je odlično ušla momčad Chelseaja, i to pogotkom Kurta Zoume. Inače, on je dobio priliku ispred kapetana Johna Terryja. Prekršaj je skrivio Aaron Ramsey, a iz slobodnjaka s lijeve strane je savršeno na suprotnu vratnicu ubacio Cesc Fabregas. Loptu je lijepo pratio Zouma i glavom je pospremio u mrežu za 1:0.

Chelsea je do kraja susreta imao inicijativu, dok su topnici pokušavali zaprijetiti povremenim brzim kontrama. I drugo je poluvrijeme obilježio jedan crveni karton, a zaradio ga je Santi Cazorla u 79. minuti. Igrač Arsenala je neoprezno ušao kopačkom u noge Cesca Fabregasa i potpuno je zasluženo isključen. Bio je to treći crveni karton u drugoj utakmici za Arsenal.

Konačni je rezultat u 91. minuti postavio Eden Hazard. Ramires je ubacio, a Pedro pokupio loptu koja se odbila od Chambersa. Dodao je Remyju koji nije uspio uputiti udarac od bloka, no do lopte je stigao Hazard koji je odličnim udarcem pospremio loptu u mrežu za pobjedu od 2:0.

Asmir Begović je dobro zamijenio Thibauta Courtoisa i sačuvao je svoju mrežu praznom, a zanimljivo je da Arsenal nije uspio postići pogodak protiv Chelseaja već 482 minute u Premier ligi.

Leicester i dalje bez poraza

Leicester i nakon šest kola ne zna za poraz. Lisice su odigrale 2:2 kod Stokea iako su imali dva pogotka zaostatka. Domaćini su stigli do prednosti preko Krkića (13. minuta) i Waltersa (20.), no bod Leicesteru osigurali su Mahrez (51. iz jedanaesterca) te Vardy (69.). Andrej Kramarić s klupe je odgledao čitavu utakmicu.

Engleska, 6. kolo:

Chelsea - Arsenal 2:0
Stoke - Leicester 2:2
Aston Villa - WBA 0:1
Bournemouth - Sunderland 2:0
Newcastle - Watford 1:2
Swansea - Everton 0:0

Poredak: Manchester City (-1) 15, Leicester 12, Manchester United (-1) 10, Arsenal 10...

>> Statistiku, ocjene, grafički prikaz i prvenstvenu ljestvicu pogledajte na Goal.com

>> I slavni Jose Mourinho je uživao u Zokijevoj pobjedi nad Wengerom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
propalismoFranjoskroz
16:56 19.09.2015.

Ovog Costu ce jednog dana neko nokautirati

MV
Mijat vrdoljak
08:06 20.09.2015.

Nažalost želja za milijunima uništava ili već uništila karijeru Andrea Kramarića