Tri dana do Sheriffa

Cico Kranjčar hrabri Zeku: Kume, želim ti Ligu prvaka

Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
'31.07.2010., Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 2. kola Prve HNL izmedju NK Dinamo i NK Rijeka. Trener Dinama Velimir Zajec. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'nph / Straubmeier'
'01.07.2010, Stadion FC Kempten, Kempten, GER, Vorbereitungsspiel Dinamo Zagreb vs Olympiakos Piraeus, im Bild Velimir Zajec (Coach Dinamo Zagreb), Foto: nph / Straubmeier'
Foto: ''
'zajec_nnn_spo_010810'
Foto: ''
'zajec1_nnn_spo_010810'
01.08.2010.
u 20:11
Zajec je Kranjčarov vjenčani kum, poznaju se gotovo četrdeset godina, na poseban su način obilježili Dinamo.
Pogledaj originalni članak

Prije 12 godina Zeko je nastavio ondje gdje je Cico stao. Tada je Kranjčar u velikom stilu odveo Dinamo u Ligu prvaka pregazivši Celtic, a Zajec se na prijatelja nadovezao usred natjecanja i pobijedio Ajax i Porto, te remizirao s Olympiacosom.

Cico i Zeko povezani su pupčanom vrpcom, još od juniorskih dana pa do šampionskih 1982. godine. Cico je, uza sportskog direktora Zeku, 1996. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka s Dinamom.

– Poznajemo se od 1973. godine, a Zeko je bio moj vjenčani kum 1979. godine – kaže Kranjčar, koji je bio u Maksimiru na utakmici Dinamo - Rijeka.

Sammir se razigrao

Kao da je bio crna mačka za kuma...

– Moj je dojam o Dinamu pozitivan, unatoč porazu. Dinamova igra ima sustav, brza je, kombinatorna, ali i strpljiva. Na žalost, evidentan je nedostatak realizatora – kaže Kranjčar.

Gdje je Dinamo najjači?

– Sammir se napokon prestao igrati nogometa. Dugo smo ga čekali i sada Dinamo dobiva najbolje od njega. Nadam se da to nisu samo Sammirovi bljeskovi nego da će to prerasti u kontinuitet.

Kranjčar naglašava još nešto:

– I kad primi gol, i kada stvari ne idu po planu, Dinamo ne gubi glavu. Dečki vjeruju u sebe, što je velika kvaliteta.

Jednom ste već rekli da bi Crnogorac Bećiraj izliječio Dinamovu neefikasnost?

– Tvrdim da bi bio i te kako koristan Dinamu. Ima napadačke kvalitete koje plavima nedostaju, zna zabiti gol. U Europi ih je već zabio osam, a zna i zadržati loptu, brz je, odlično surađuje...

Dolazim i u srijedu

Dinamo uoči najvećega izazova sezone, Sheriffa?

– Ne bih se brinuo zbog poraza od Rijeke. Zeko je samo na vrijeme dobio sliku o pojedincima u svojoj momčadi, a Sheriff ionako već dobro poznaje. Dinamo je u prednosti zbog domaćeg terena, ima obećavajući rezultat iz prve utakmice i vidim ga u 4. pretkolu.

Hoćete li biti na utakmici u srijedu?

– Svakako, na svakoj dok sam u Zagrebu – zaključio je Kranjčar, koji će kumu držati palčeve i za Ligu prvaka.

Duhoviti maksimirski šef razglasa u subotu navečer pustio je Marleyev hit: "I Shot The Sheriff!" Valjda će ga upucati i Zeko.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KA
Kamikaza747
20:49 01.08.2010.

A puno se priča o bečiraju, dokazan je igrač a još nije tolko skup. Trebali bi ga dovesti i mislim da bi onda uz rukija imali solidnu realizaciju. Samo da još obranu pojačaju s nekim mladim i dokazanim igračem i to bi bilo ok

OB
-obrisani-
07:32 02.08.2010.

Cico Kranjčar hrabri Zeku: Kume, želim ti Ligu prvaka jer naš balkanski zavičaj zaslužuje da susdjelujemo u EU Ligi Prvaka ako več tako nemočno i potišteno dugo stojimo pred vratima EU saveza..

DU
Deleted user
12:05 02.08.2010.

I slovenci su balkanci! Slovenija se takodjer nalazi na Balkanu.