Cico Kranjčar: Želim se boriti za drugo mjesto!

Foto: Screenshot Fscg.co.me
Cico Kranjčar: Želim se boriti za drugo mjesto!
01.03.2010.
u 21:27
Zlatko Kranjčar, novi izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore, smatra da je momčad koju će voditi kadra izboriti drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za EURO 2012. godine.
Pogledaj originalni članak

Kranjčar će na klupi Crne Gore debitirati u srijedu, na gostovanju u Skopju kod Makedonije u prijateljskoj utakmici. Bit će to prva provjera za bivšeg hrvatskog izbornika uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. Valja podsjetiti da će Crna Gora igrati u skupini s Engleskom, Švicarskom, Bugarskom i Walesom.

U prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Crna Gora je izgubila samo tri utakmice, ali je osvojila tek devet bodova, što joj je bilo dovoljno samo za peto mjesto u skupini od šest reprezentacija…

- Engleska je očigledan favorit skupine, a ostale momčadi su podjednake kvalitete. Švicarska, Bugarska i Wales nisu ništa bolji od Crne Gore! Stoga najavljujem borbu za drugo mjesto, to je moj cilj. Igrači koje vodim moraju imati iste želje i ambicije. Što više želiš, više ćeš i dobiti – izjavio je Kranjčar za službenu web stranicu UEFA-e.

Kranjčar, trener s bogatim klupskim iskustvom, jedini je dosadašnji kvalifikacijski ciklus za veliko natjecanje odrađivao na klupi hrvatske reprezentacije, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

- Mogao bih usporediti tadašnju momčad Hrvatske s ovom današnjom Crne Gore. Onda sam imao igrače kao što su Dado Pršo, Ivica Olić, Luka Modrić i Niko Kranjčar, a danas imam Mirka Vučinića, Stevana Jovetića i Simona Vukčevića, koji su, u najmanju ruku, jednako dobri!

Međutim, ono što je Hrvatska imala, a Crna Gora nema, jest veliki broj igrača s međunarodnim iskustvom, piše uefa.com…

- Svjestan sam toga. Ipak, gledao sam svaku utakmicu crnogorske reprezentacije na DVD-u i ''snimio'' skupinu vrlo talentiranih igrača. Stoga je i posao izbornika Crne Gore meni veliki izazov.

U prošlim kvalifikacijama je Crne Gora nudila izgled momčadi koju je teško pobijediti, ali koja još teže i sama pobjeđuje…

- Pitam se zašto je Crna Gora u deset utakmica čak šest puta remizirala?! Svi su to mogle biti i pobjede, samo da su igrači imali malo više žara i pobjedničkog mentaliteta. Primijetio sam i da momčadi nedostaje discipline, pogotovo u obrani. To su elementi koje želim popraviti. Ukoliko u tome i uspijem, Crna Gora će biti vrlo opasan sastav!

Već na prvom ispitu, u dvoboju protiv Makedonije, Cico Kranjčar neće imati kompletnu momčad. Napadač Fiorentine Stevan Jovetić i lijevi branič Genoe Ivan Fatić prebačeni su u mladu reprezentaciju, koja će u srijedu igrati protiv Bugarske u kvalifikacijama za U21 Europsko prvenstvo, a na popisu ozlijeđenih su čak četvorica obrambenih igrača - Savo Pavićević, Radoslav Batak, Miodrag Džudović i Vladimir Božović.

- Imamo tih problema, to je istina. Imat ćemo samo dva treninga uoči utakmice, a još se nismo osobno niti upoznali kako treba. Svejedno, u Skopju želim pozitivni rezultat, koji bi bio važan i za mene i za igrače. Optimist sam, ne samo za ovu utakmicu, već i za svaku sljedeću. Vjerujem i u moje igrače i u sebe – zaključio je 53-godišnji Zlatko Kranjčar.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.