DAN ODLUKE Hrvatska u četvrtak (21 sat) igra protiv Australije utakmicu za ostanak na SP-u

Cico: U hrvatskoj reprezentaciji nema Australaca

Foto: import
Cico: U hrvatskoj reprezentaciji nema Australaca
21.06.2006.
u 21:59
Pogledaj originalni članak

Stigla je i ta utakmica. Hrvatska i Australija odlučit će u četvrtak navečer koja reprezentacija ostaje u Njemačkoj, a koja putuje kući. Još otkad su izvučene skupine za Svjetsko prvenstvo svi smo najrađe pričali o utakmici s Brazilom, ali utakmica s Australijom nosila je lentu ključne.

Hrvatski reprezentativci stigli su u Stuttgart u srijedu rano popodne, a predvečer odradili jednosatni trening. Cico je već dan ranije najavio promjene u sastavu i sustavu i nije odustao od ulaska Ivice Olića umjesto nezadovoljavajućeg Ivana Klasnića i Stjepana Tomasa umjesto kartoniranog Roberta Kovača.

Cico je nakon posljednjeg treninga opet medijima ponudio optimistično raspoloženje sa zaraznim osmijehom.

"Australci su opasni, ali znamo da su ključ njihove igre Kewell, Viduka i Bresciano. Zapravo mi je jako drago što Kewell nije suspendiran, jer ako pobijedimo bit će to dodatno priznanje za Hrvatsku da smo svladali tako kvalitetnog igrača. Naš je plan jednostavan, igrati napadački kao i dosad, samo sad ipak očekujem da budemo učinkovitiji", izjavio je izbornik Kranjčar.

Prednost za Hrvatsku bit će velika podrška s tribina. U Stuttgartu je mnoštvo doseljenih Hrvata, a po nekim procjenama moglo bi se čak 35.000 naših navijača naći na stadionu Gottlieb-Daimler, kapaciteta 50.000!

Doista se osjećamo kao da igramo kod kuće. Čak smo po Fifi i domaćin utakmice i zahvaljujem im što je ispalo da baš igramo u Stuttgartu.

Na temu hrvatskih igrača u australskoj reprezentaciji i australskih u Hrvatskoj, Cico je pak kratko poentirao: "Naši igrači koji su rođeni u Australiji su Hrvati, tako se i ponašaju. U Hrvatskoj reprezentaciji nema Australaca. "

Inače, ozračje u reprezentaciji ne odaje dojam da je pred nacionalnom vrstom sudbonosna utakmica. Tek na nekolicini igrača poput Dade Prše vidjeli smo ozbiljno pa pomalo i smrknuto lice.

"Cijela ekipa se borila i trčala, nisam se samo ja trudio. Ali, mislim da je sad vrijeme da se svi igrači pokrenu. Moramo igrati još više napadački, u svakom trenutku barem tri-četiri igrača moraju biti u napadu", zaključio je Pršo.

Darijo Srna još sam sebe drži odgovornim za propušteni jedanaesterac, ali nije izgubio na hrabrosti.

"Zahvaljujem se svima koji su me podržavali. Mislim da igramo najljepše dosad i da imamo veliku šansu pobijediti Australiju. Nadam se i da ću imati novu priliku pucati jedanaesterac", poručio je Srna.

'Hrvatski' Stuttgart u četvrtak će dodatno poprimiti crveno-bijele boje. Navijači vjeruju da će Hrvatska pobijediti i pripremaju veliku feštu nakon utakmice.

"Bilo bi šteta da na kraju ne bude fešte. Ne smijemo razočarati navijače", zaključio je kapetan Niko Kovač.

Pogledajte na vecernji.hr