Zlatko Kranjčar

Cico: U zoru su mi na dočeku pjevali: “Uzmi, Cico, eurotitulu...”

Foto: Reuters
Cico: U zoru su mi na dočeku pjevali: “Uzmi, Cico, eurotitulu...”
14.10.2010.
u 08:00
- Dugo sam proučavao Engleze, i u porazima Hrvatske vidio da im moram zatvoriti krila. Bili su bespomoćni - kaže Cico.
Pogledaj originalni članak

Nastavljaju se dani obitelji Kranjčar. Nakon njihova vikenda, i utorak je bio u znaku Zlatka i Nike. Razgovarali smo sa Zlatkom oko ponoći, otprilike sat vremena nakon što je s Crnom Gorom osvojio bod na Wembleyju, otevši Englezima dva, i nije imao pojma da je Niko zabio fantastičan gol u Maksimiru...

Nisam očekivao vrh

– Je li? Čuli smo se, nazvao me, čestitao mi je na bodu i rekao da su igrali dobro i pobijedili, ali da je bilo malo ljudi u Maksimiru. Bio je sretan zbog mene, međutim, nije mi se pohvalio da je zabio – govorio je sretni tata Kranjčar i odvrtio film remija s Engleskom:

– Fantastičan je osjećaj parirati velikoj Engleskoj na Wembleyju i na kraju osvojiti bod. Sad nam svi gledaju u leđa, prvi smo i to je veliko iznenađenje za sve koji nas ne poznaju – kaže Cico.

Nemojte reći da to nije iznenađenje i za vas?

– U redu, nisam očekivao deset bodova, niti da ćemo biti na čelu ljestvice, ali znao sam da imamo dobru momčad i da možemo dobro igrati. Bodovi su nagrada i potvrda dobroga rada, sad nas cijeli svijet gleda drukčijim očima, sad nas svi respektiraju. K tome, sad smo u najužem krugu kandidata za drugu poziciju u skupini.

A prvo mjesto?

– Polako, polako, ima još dosta utakmica do kraja... Ne želimo o tome ni razmišljati, Engleska je ipak - Engleska! Realan sam optimist, naše su ambicije vezane uz drugo mjesto. Ipak, pruži li nam se prilika da o prvom mjestu odlučuje naš okršaj s Englezima u pretposljednjem kolu u Podgorici, budite uvjereni da ćemo imati adute i za osvajanje prvoga mjesta.

Mogli ste i pobijediti na Wembleyju, Jovanović je uzdrmao gredu...

Da je ušla Jovanoviću

– Tako to biva u nogometu. Podređena momčad, sačuva li svoju mrežu, uvijek dođe i do prilike za pobjedu. Da je Jovanović opalio centimetar niže, ušla bi lopta u mrežu. Ali, i ovako smo presretni, ne može baš svatko osvojiti bod na Wembleyju. A najviše me zadovoljava što su igrači bili disciplinirani i taktički su izvrsno igrali i zatvorili Engleze – kaže izbornik najmanje države čiji su nogometaši ušutkali Wembley.

U razgovoru za Sky Sport otkrio je kako je pripremio zamku Capellu:

– Gledao sam puno utakmica Albiona, na SP-u, a pogotovo protiv Hrvatske. I shvatio sam da ga mogu uništiti zaustavim li njegova krila. Popunio sam te rupe. To je jedini način da ga se zaustavi.

Navijači nisu žalili novca za put, 1500 ih je došlo u hram nogometa, a u 5.30 okupili su se navijači u zračnoj luci u Podgorici i zapjevali: "Uzmi, Cico, eurotitulu!"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
01:14 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej