US OPEN

Čilić: Dosta mi je već poraza od Simona!

Foto: Reuters (Ilustracija)
Čilić: Dosta mi je već poraza od Simona!
02.09.2014.
u 08:00
Čilić je u trećem kolu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona (6:3, 3:6, 6:1, 6:3) i danas će se s Francuzom Gillesom Simonom, 31. na svijetu, boriti za treći četvrtfinale na US Openu.
Pogledaj originalni članak

Tenis je sport koji igraju mnogi Hrvati, ali samo Međugorci ulaze u drugi tjedan Grand Slam turnira! Potvrdilo se to i na ovogodišnjem US Openu: Marinu Čiliću je to pošlo za rukom u pojedinačnoj konkurenciji, a Ivanu Dodigu u konkurenciji parova.

Čilić je u trećem kolu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona (6:3, 3:6, 6:1, 6:3) i danas će se s Francuzom Gillesom Simonom, 31. na svijetu, boriti za treći četvrtfinale na US Openu. U prethodna četiri susreta s istim suparnikom nije pobijedio nijednom, gubio je i u Wimbledonu i na Australian Openu, ali Simon nije toliko bolji od Čilića (ako je bolji) da bi ga nadjačao pet puta u nizu.

– Ulazak u drugi tjedan na Grand Slam turniru veliki je pothvat, ali mislim da mogu napraviti i korak više. Iako ga dosad nikad nisam pobijedio, osjećam da mu mogu uzvratiti za poraz na ovogodišnjem Australian Openu. On mi je prilično neugodan suparnik, na Grand Slam turnirima igrali smo dva puta i oba je puta pobijedio u pet setova. Nadam se da ću ovaj put dobro servirati i da ću imati svoj dan što se tiče igre s osnovne linije - kazao je Čilić koji je ove godine već nanizao 43 pobjede (uz 16 poraza) i s dosad osvojenim bodovima u New Yorku osigurao napredovanje na ATP listi za dva mjesta, pa je trenutačno 14.

Slovakinja sa švicarskom putovnicom Belinda Benčič potvrdila je kvalitetu pobijedivši u osmini finala devetu nositeljicu, Srpkinju Jelenu Janković sa 7:6 (6), 6:3. Igrom znatno podsjeća na jednu drugu Švicarku slovačkih korijena - Martinu Hingis. A sada se dogodila i jedna zanimljiva podudarnost: obje su sa 17 godina bile najmlađe sudionice četvrtfinala US Opena posljednjih desetljeća.

>> Ivan Dodig napravio potez o kojem će se još jako dugo pričati

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.