ODLAZI ZADOVOLJAN

Čilić: Zahvalan sam Goranu, uživao sam i igrao vrhunski tenis

Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
Čilić: Zahvalan sam Goranu, uživao sam i igrao vrhunski tenis
02.07.2014.
u 20:08
– Sve bliže i bliže, ali nažalost pobjeda je još jednom izmakla. Malo sam razočaran, imao sam veliku šansu nakon što sam vodio 2:1 u setovima – rekao je Čilić
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić zadovoljan napušta Wimbledon. Naš najbolji tenisač stigao je do četvrtfinala gdje ga je izbacio prvi nositelj Novak Đoković iako je Čilić bio blizu prvoj pobjedi u 10 susreta.

– Sve bliže i bliže, ali nažalost pobjeda je još jednom izmakla. Malo sam razočaran, imao sam veliku šansu nakon što sam vodio 2:1 u setovima. Prevaga je bila početak četvrtog seta gdje sam dopustio Đokoviću da napravi dva breaka. Poslije sam pokušavao, ali se bilo teško vratiti. Moram biti zadovoljan četvrtfinalom, igrao sam sjajno – rekao je Čilić pa podvukao crtu pod nastup u Wimbledonu.

– Tenis koji sam pokazao u posljednjih 10 dana bio je fenomenalan. Uživao sam i igrao vrhunski tenis. Svi smo to osjećali, trebale su mi dvije pobjede da se otvori što se i dogodilo. Presretan sam, radimo jako dobro.

Čilić u drugoj polovini prošle godine nije nastupao zbog suspenzije pa ne brani bodove.

– Ostatak sezone je zbilja lagodan jer će se svi bodovi koje ostvarim upisivati u moj ranking. Moram ovako nastaviti igrati. Danas je bilo ogromno iskustvo igrati protiv ovakvog igrača i, što budem imao više ovakvih mečeva, bolje ću se snalaziti. Nadam se da na velikim turnirima i dalje mogu daleko.

Čini se da je Goran Ivanišević značajno podignuo Čilićevu igru.

– Da, on je napravio veliki utjecaj na moju igru. Nije bilo jednostavno jer sam i ja to morao prihvatiti. Ovdje se to dogodilo i to je ogroman poticaj za nastavak naše suradnje. Moram biti zahvalan Goranu koji mi je puno pomogao da pronađem sam sebe i svoju igru.

>> Đoković: Bilo je teško, dopustio sam Čiliću da se vrati u meč

>> Čilić pružio odličan otpor, ali je Đoković prošao u polufinale

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RO
RotoRoman
05:46 03.07.2014.

Samo tako, Marine. Biti će dobro!

VI
Vidderne
16:16 03.07.2014.

Marin je na prvom mjestu vrlo uzoran, dobro odgojen i drag dečko. 100% fair play.

MI
miran
10:29 04.07.2014.

"– Tenis koji sam pokazao u posljednjih 10 dana bio je fenomenalan" ------------------------------ Ne Marine, daleko je to od "fenomenalnog". Spusti malo durbin, takav tenis ce biti kada (i ako) pocnes pobjedjivati one najbolje.